Кулинарни рецепти » Задушена мерлуза с макарони

 Задушена мерлуза с макарони

Продукти: (за 4 порции)

• 1 кг мерлуза
• 1,5 к.ч. олио
• 3 глави лук
• 2 с.л. брашно
• 150 г макарони
• 3-4 скилидки чесън
• 1 ч.л. червен пипер
• сол

Начин на приготвяне:

Нарязваме рибата на порции, които посоляваме и овалваме в половината от брашното.

Нарязваме лука на филийки и го запържваме в сгорещеното олио. Нареждаме отгоре рибните порции и ги поръсваме с червения пипер и счукания с малко сол чесън. Наливаме 1-2 ч.ч. вряща вода и задушаваме в умерена фурна. Малко преди да извадим от фурната, сгъстяваме соса с останалото брашно.

Сваряваме макароните в подсолена вода и ги отцеждаме. Разпределяме ги в чиниите за сервиране, отгоре слагаме по 1 парче риба и заливаме със соса.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Домашен козунак

Продукти: • 1 кг брашно • 1 кубче мая • 7 яйца • 300 мл прясно мляко • 300 г захар • 1щипка сол • 150 г краве масло • настъргана кора от 1 лимон • 1 ванилия • 1 ч.ч. стафиди ...

Медена пита

Продукти: • 1 ч.ч. захар • 1 к.ч. мед • 1 к.ч. смлени орехи • 1 к.ч. нарязани орехи • 300 мл вода • 2 ч.ч. брашно • 1 ч.л. канела • 1 ч.л. сода бикарбонат Начин на приготвяне: ...

Байганети със сирене

Продукти: • 200 г сирене • 4 белтъка • 1 с.л. наситнен магданоз • 2-3 с.л. брашно • черен пипер, сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Разбиваме белтъците на гъст сня...

Пастицио

Продукти: • 500 г макарони • 1 кг кайма • 3 белтъка • 300 г кашкавал • 1 к.ч. зехтин • 1 глава лук • 500 мл доматен сок • риган • черен пипер • сол За соса: • 8 с.л....

Начало