Кулинарни рецепти » Задушена треска

 Задушена треска

Продукти: (за 4 порции)

• 800 г филе от треска
• 2-3 с.л. брашно
• 3-4 с.л. олио
• 2 глави лук
• 1 скилидка чесън
• 3 ч.л. доматено пюре
• 100 г стерилизирани скариди
• магданоз, оцет
• черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Нарясваме рибата на кубчета, поръсваме с черен пипер и сол, овалваме в брашното и изпържваме в половината олио.

Нарязваме лука на кръгчета и го изпържваме в останалото олио. Прехвърляме го в тавичка и прибавяме рибата, счукания чесън, доматеното пюре, размито в 1 ч.ч. топла вода, ситно нарязан магданоз.

Подправяме с оцет на вкус и задушаваме 40 мин в слаба фурна. Десетина минути преди края прибавяме скаридите.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Пиле по персийски

Продукти: • 500 г обезкостено пилешко месо • 6 с.л. царевично брашно • 2 с.л. пшенично брашно • 1 ч.ч. пилешки бульон • 1 лимон За соса: • 50 г захар • 1 щипка сол • 2 ч.л...

Пастицио

Продукти: • 500 г макарони • 1 кг кайма • 3 белтъка • 300 г кашкавал • 1 к.ч. зехтин • 1 глава лук • 500 мл доматен сок • риган • черен пипер • сол За соса: • 8 с.л....

Тиквеник с готови кори

Продукти: • 1 пакет готови кори за баница (фини) • 1 кг настъргана тиква • 150 мл олио или краве масло • 200 г смлени орехови ядки • 1 пакетче канела • 1 ч. ч. кристална захар • пудра...

Македонска мусака

Продукти: • 500 г кайма • 3-4 с.л. олио • 3-4 големи патладжана • 2 глави лук • 3 домата • 1 ч.ч. бяло вино • 1 кисело мляко • 1 ч.л. сода бикарбонат • 2 яйца • 1 с.л. брашно ...

Начало