Продукти:
• 1 ч.ч. ориз
• 1 глава лук
• 3-4 с.л. краве масло
• 3/4 ч.ч. настърган кашкавал /или шунка/
• черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Нарязваме ситно лука. Запържваме го заедно с ориза и маслото. Заливаме с гореща вода /или бульон/, посоляваме, поръсваме с черен пипер и варим на тих огън. След като зърната омекнат, добавяме настъргания кашкавал /или ситно скълцаната шунка/.
Намазваме малки чашки с някаква мазнина и ги пълним с оризовата смес. Притискаме добре и обръщаме в плитка чиния. Поднасяме към пържени и печени меса, птици и риба.
Продукти: (за 1 буркан) • 2 тиквички • 1 равна ч.л. сол • 1 ч.л. захар • 5-6 зърна черен пипер • 1 глава лук • 3 аспирина • копър • чесън • оцет Начин на приготвяне: Си...
Продукти: (за 4 питки) • 2 ч.ч. брашно • 1 ч.ч. кисело мляко • 1 ч.ч. сирене • 1 ч.л. сода • 1 ч.л. сол • 100 г масло Начин на приготвяне: В дълбока купа смесваме пресятото ...
Продукти: • 1 пакет готови кори за баница (фини) • 1 кг настъргана тиква • 150 мл олио или краве масло • 200 г смлени орехови ядки • 1 пакетче канела • 1 ч. ч. кристална захар • пудра...
Продукти: • 400 г добре отцедено кисело мляко • 2-3 яйца за панировката • галета • шарена сол • олио за пържене Начин на приготвяне: Отцеденото кисело мляко нарязваме на кубче...