Продукти:
• 1 глава червено цвекло
• 1 корен хрян
• 1-2 с.л. олио
• лимонов сок, сол
Начин на приготвяне:
Изпичаме цвеклото на фурна. След като изстине, го обелваме и настъргваме на едро ренде. Настъргваме хряна на ситно ренде и го смесваме с цвеклото. Подправяме на вкус със олио, лимонов сок и сол.
Поднасяме гарнитурата с печени меса.
Продукти: (за 1 кг месо) • 22 г сол • 5 г селитра • черен пипер • бахар • дафинов лист • чубрица Начин на приготвяне: Избираме тлъсто овче или козе месо. Отделяме костите и ...
Продукти: • 500 г козуначено тесто • 1 яйце • 1 к.ч. настърган кашкавал Начин на приготвяне: Разочваме козуначеното тесто на кора с дебелина около 5 мм. С помощта на винена ч...
Продукти: • 1 пакет чаени бисквити • 125 г размекнато масло • 1 белтък • 1 ч.ч. пудра захар • 2 малки настъргани шоколадчета • 1 ч.ч. смлени орехи За украсата: • 60 г краве ...
Продукти: • 1 кг брашно • 1 кубче мая • 7 яйца • 300 мл прясно мляко • 300 г захар • 1щипка сол • 150 г краве масло • настъргана кора от 1 лимон • 1 ванилия • 1 ч.ч. стафиди ...