Продукти:
• 1 кг червено зеле
• 100 г мас
• 4-5 ябълки
• 2 глави лук
• 1 1/2 ч.ч. червено вино
• 1 с.л. оцет
• 1 ч.л. захар
• сол, карамфил, ким
Начин на приготвяне:
Нарязваме зелето на тънки ивички, поръсваме с оцета, малко сол и счукан карамфил и оставяме да отлежи 10-15 мин в захлупен съд.
Нарязваме лука на ситно и го задушаваме в мазнината до златисто оцветяване. Прибавяме отцеденото зеле и обелените и настъргани ябълки и задушаваме до омекване, като от време на време сипваме по малко от виното, смесено с маринатата от зелето.
Малко преди да отстраним от огъня, подправяме на вкус със сол, захар и ким. Поднасяме като гарнитура към печен дивеч, печено свинско месо или печени птици.
Продукти: • 500 г пилешки дробчета • 2 глави лук • 2-3 домата • 3-4 печени чушки • 3-4 с.л. олио • 1 к.ч. брашно • 1 ч.л. червен пипер • чубрица • черен пипер • сол Начин ...
Продукти: • 1 телешки черен дроб • 2-3 картофа • 1 глава лук • 2 яйца • галета • магданоз • черен пипер • сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Прекарваме дроба...
Продукти: (за 4 питки) • 2 ч.ч. брашно • 1 ч.ч. кисело мляко • 1 ч.ч. сирене • 1 ч.л. сода • 1 ч.л. сол • 100 г масло Начин на приготвяне: В дълбока купа смесваме пресятото ...
Продукти: • 1 ч.ч. захар • 1 к.ч. мед • 1 к.ч. смлени орехи • 1 к.ч. нарязани орехи • 300 мл вода • 2 ч.ч. брашно • 1 ч.л. канела • 1 ч.л. сода бикарбонат Начин на приготвяне: ...