Продукти: (за 4 порции)
• 1 телешки джолан
• 500 г домати
• 2 картофа
• 2 глави лук
• магданоз, сол
Начин на приготвяне:
Варим джолана в леко подсолена вода, докато месото започне да се отделя от костта. Обезкостяваме и нарязваме месото на малки парченца, които връщаме в бульона. Прибавяме обелените и настъргани домати и ситно нарязания лук. Варим на умерен огън.
След 10 мин прибавяме нарязаните на кубчета картофи и доваряваме супата. Преди поднасяне поръсваме със ситно нарязан магданоз.
Продукти: • 3 яйца • 8 с.л. захар • 3 с.л. олио • 1/2 к. ч. вода • 1 бакпулвер • 8 с.л. брашно • 1 кутия локум • 1 шепа счукани орехови ядки Начин на приготвяне: Разбива...
Продукти: • 5 кг задушени тиквички • 500 г изпържен лук • 100 мл олио • 30 г магданоз или копър • 300 г захар • 40 г сол • 6 г черен пипер Начин на приготвяне: Задушаваме п...
Продукти: • 4 свински пържоли • 1 к.ч. галета • 1 скилидка чесън • 1 с.л. олио • магданоз • черен пипер • сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Смесваме галетата ...
Продукти: • 180 г краве масло • 80 г пудра захар • 3 твърдо сварени жълтъка • 2 ванилии • 250 г брашно Начин на приготвяне: Размекваме маслото на стайна температура, разбиваме ...