Кулинарни рецепти » Супа от телешки джолан

 Супа от телешки джолан
/Египет/

Продукти: (за 4 порции)

• 1 телешки джолан
• 500 г домати
• 2 картофа
• 2 глави лук
• магданоз, сол

Начин на приготвяне:

Варим джолана в леко подсолена вода, докато месото започне да се отделя от костта. Обезкостяваме и нарязваме месото на малки парченца, които връщаме в бульона. Прибавяме обелените и настъргани домати и ситно нарязания лук. Варим на умерен огън.

След 10 мин прибавяме нарязаните на кубчета картофи и доваряваме супата. Преди поднасяне поръсваме със ситно нарязан магданоз.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Питка в гювече

Продукти: (за 4 питки) • 2 ч.ч. брашно • 1 ч.ч. кисело мляко • 1 ч.ч. сирене • 1 ч.л. сода • 1 ч.л. сол • 100 г масло Начин на приготвяне: В дълбока купа смесваме пресятото ...

Пинджур

Продукти: • 1 1/2 кг домати • 1 кг чушки • 4 патладжана • 2-3 люти чушлета • 7-8 скилидки чесън • 4 с.л. олио • 4 с.л. оцет • 1/2 ч.л. млян черен пипер • 1 с.л. захар • 2 с.л. ...

Мезе за ракия

Продукти: • 2-3 филии сух бял хляб (без корите) • половин глава счукан чесън • сокът от 1 лимон • 1 к.ч. счукани орехи • олио • сол Начин на приготвяне: Накисваме хляба в сту...

Желиран пъпеш

Продукти: • 1 пъпеш • 1 ч.ч. малини • 2 нарязани праскови • 2 с.л. захар • 1 с.л. желатин • 4 с.л. бяло вино Начин на приготвяне: Измиваме пъпеша и го разрязваме на две, почи...

Начало