Кулинарни рецепти » Сос с естрагон

 Сос с естрагон

Продукти:

• 60 г брашно
• 60 г краве масло
• 4 ч.ч. бульон
• 3 глави лук
• 150 г пушени гърди
• 1 лимон
• 3-4 с.л. ситно нарязани листа от естрагон
• 1 дафинов лист
• магданоз, сол

Начин на приготвяне:

Обелваме лука и го настъргваме. Нарязваме пушените гърди на малки кубчета. Разтопяваме маслото в тенджерка и в него пържим лука и пушените гърди, като разбъркваме с дървена лъжица. Добавяме брашното и леко го запържваме.

После на слаб огън разреждаме с бульона, като непрекъснато бъркаме. Прибавяме дафиновия лист и ситно нарязания магданоз и варим още 20 мин. Прецеждаме соса, посоляваме и прибавяме сока от лимона и ситно нарязания магданоз.

Сосът е подходящ за телешко месо, пържени и панирани зеленчуци.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Кьопоолу от чушки и сирене

Продукти: • 1 кг чушки • 1 ч.ч. настъргано сирене • 4-5 скилидки чесън • 3-4 с.л. олио • сол Начин на приготвяне: Изпичаме чушките, обелваме ги, почистваме ги от семките и ги п...

Кекс с много маслини

Продукти: • 1 ч.ч черни маслини • 1 кисело мляко • 1/3 ч.ч олио • 2 ч.ч брашно • 3 яйца • 1 бакпулвер • 1 щипка сода за хляб • масло за намазване на тавичката • сусам за поръсване ...

Картофена торта

Продукти: • 800 г картофи • 250 г гъби • 1 глава лук • 1-2 скилидки чесън • 6 яйца • 150 г сирене • 1 малка кофичка сметана • черен пипер, сол Начин на приготвяне: Обелва...

Бисквитено руло с натрошени целувки

Продукти: • 100 г натрошени бисквити • 100 г краве масло • 1 ч.ч. пудра захар • 2 с.л. какао • 1 ч.ч. смлени орехови ядки • 3 натрошени целувки • 1 с.л. ром Начин на приготвяне:...

Начало