Продукти:
• 60 г брашно
• 60 г краве масло
• 4 ч.ч. бульон
• 3 глави лук
• 150 г пушени гърди
• 1 лимон
• 3-4 с.л. ситно нарязани листа от естрагон
• 1 дафинов лист
• магданоз, сол
Начин на приготвяне:
Обелваме лука и го настъргваме. Нарязваме пушените гърди на малки кубчета. Разтопяваме маслото в тенджерка и в него пържим лука и пушените гърди, като разбъркваме с дървена лъжица. Добавяме брашното и леко го запържваме.
После на слаб огън разреждаме с бульона, като непрекъснато бъркаме. Прибавяме дафиновия лист и ситно нарязания магданоз и варим още 20 мин. Прецеждаме соса, посоляваме и прибавяме сока от лимона и ситно нарязания магданоз.
Сосът е подходящ за телешко месо, пържени и панирани зеленчуци.
Продукти: • 800 г свинско филе • 2 с.л. олио • 45 г масло • 1 голяма глава лук • 1 1/2 ч.ч. пилешки бульон • 150 мл сухо бяло вино • 1 дафинов лист • 250 мл сметана • 20 сухи син...
Продукти: • 1 кг брашно • 1 яйце • 3 с.л. кисело мляко • 3 с.л. олио • 1 ч.л. захар • 1 ч.л. сол • мая колкото кибритена кутия • 200 г краве масло (леко притоплено) Начин на п...
Продукти: • 900 г картофи • 200 г моркови • 200 г телешка кайма • 1 с.л. олио • 1 пакет сос за макарони • 1 връзка босилек • 100 г сметана • черен пипер • сол Начин на приго...
Начин на приготвяне: Избираме добре узрели сливи, измиваме ги и отстраняваме костилките. Заливаме ги с малко избистрена пепелива вода и слагаме да се варят, като непрекъснато бъркаме, докато не п...