Продукти:
• 2 ч.ч. прясно сварено мляко
• 1 глава лук
• 2-3 карамфилчета
• 1 щипка настъргано индийско орехче
• 1 по-дебела филия бял хляб
• 25 г краве масло
• 1 с.л. сметана
• 1 щипка черен пипер
• 1/2 ч.л. сол
Начин на приготвяне:
Почистваме луковата глава и набождаме по нея карамфилчетата. Кипваме млякото и варим в него 30 мин лука заедно с индийското орехче.
Прибавяме хлебните трохи, черния пипер, половината масло и сол на вкус. Разбиваме сместа много добре с вилица и варим още 20 мин, като непрекъснато разбъркваме.
Изваждаме лука и прибавяме останалото масло и сметаната. Разбиваме соса, докато получим гладка еднородна смес и поднасяме.
Продукти: • 500 г зелени борови шишарки • 6 кг захар • 6,5 л вода Начин на приготвяне: В подходящ съд загрейте водата на умерен огън. Щом кипне, прибавете захарта и бъркайте с дърв...
Продукти: (за 1 кг месо) • 22 г сол • 5 г селитра • черен пипер • бахар • дафинов лист • чубрица Начин на приготвяне: Избираме тлъсто овче или козе месо. Отделяме костите и ...
Продукти: • 1 кг бял и черен свински дроб • 1 кг месо • 1 кг сланина от главата • 1 сърце • дебели свински черва • 200 г ориз • 70 г сол • 40 г стрита чубрица • 3 ч. л. бахар •...
Продукти: (за 1 буркан) • 500 г корнишони • 1-2 зърна бахар • 6-7 зърна черен пипер • 1/4 дафинов лист • 2-3 филийки лук • 3-4 скилидки чесън • съцветия копър • 1 равна ч.л. синапен...