Кулинарни рецепти » Сос Ремулад

 Сос Ремулад

Продукти:

• 3 твърдо сварени яйца
• 2 кисели краставички от консерва
• 1 к.ч. олио
• 4-5 с-л. сметана
• 1-2 с.л. нарязани на ситно подправки
• 1 с.л. оцет
• 1 ч.л. горчица черен пипер
• 1 щипка захар

Начин на приготвяне:

Пасираме жълтъците на сварените яйца, посоляваме и постепенно на капки прибавяме половината от олиото, а после разбитата сметана с останалото олио, миксирайки на бързи обороти.

Нарязваме на ситно белтъците и краставичките, пасираме и тях, съединяваме всички смеси, овкусяваме и оставяме за малко да се охлади в хладилника

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Кифли с локум

Продукти: • 5 яйца • 1 1/2 ч.ч прясно мляко • 1 ч.ч захар • 1 кубче мая • 1 кг брашно • 1 ч.ч меко краве масло • 2 кутийки локум • 1 лимонена есенция • 1 яйце за намазване • за...

Карамел Му

Продукти: • 1 пакетче краве масло • 2 ч.ч. захар • 250 мл прясно мляко Начин на приготвяне: Разтопяваме маслото на тих огън и прибавяме захарта, като непрекъснато бъркаме. Когато с...

Мариновани люти чушки

Продукти: • 3 кг люти чушки • 2 кг узрели домати • 600 мл оцет • 300 г захар • 300 г сол • 600 мл олио • 2-3 дафинови листа Начин на приготвяне: Най-подходящи за този вид т...

Кръчмарска туршия

Продукти: • 2 глави карфиол • 5 кг червени чушки (камби) • 2 кг моркови • 4 кг зеле • 500 г сол • 500 г захар • 500 мл олио • 1,5 л оцет Начин на приготвяне: Измиваме, по...

Начало