Продукти:
• 250-300 г спанак
• 6 розички броколи
• 10-15 с.л. сметана
• 2-3 с.л. краве масло
• 2-3 стръка магданоз
• 1 с.л. дижонска горчица
• 1 щипка мащерка
• 1 щипка майоран
• бял пипер, сол
Начин на приготвяне:
Сваряваме спанака и броколите отделно, отцеждаме ги и слагаме в пасатора, докато са още топли. Поръсваме накълцаните зелении и разбиваме с пасатор.
Размесваме горчицата, сметаната, мекото масло и изсипваме при другите продукти. Продължаваме да обработваме, докато получим пухкава смес.
Овкусяваме и поднасяме към листна, краставична и доматена салата, варени картофи или оризови кюфтенца.
Начин на приготвяне: Отрязва се осмянката на прасето. (Така се нарича в нашия край тази пъстра част, която се намира в коремната област между външния слой сланина и вътрешната мазнина.) Това месо...
Продукти: • 400 г добре отцедено кисело мляко • 2-3 яйца за панировката • галета • шарена сол • олио за пържене Начин на приготвяне: Отцеденото кисело мляко нарязваме на кубче...
Продукти: • 500 мл прясно мляко • 100 г захар • кората на 1 лимон • 40 г брашно • 4 яйца • 2 с.л. захар за поръсване Начин на приготвяне: Сваряваме млякото заедно със захарта...
Продукти: • 2 глави чесън • 150 мл олио Начин на приготвяне: Затопляме предварително фурната до 190 градуса. Почистваме чесъна и го поставяме върху няколко пласта фолио. Заливаме ги ...