Продукти:
• 3-4 яйца
• 1 1/2 ч.ч. брашно
• 1 ч.ч. орехови ядки
• 1 пакетче краве масло
• 3 ч.л. канела
• 1/2 ч.л. бакпулвер
• 1 малка вафлена кора
Начин на приготвяне:
От маслото, 2-3 яйца, 2 ч.л. канела, изравнени с ножа отгоре, брашното с бакпулвера и част от орехите замесваме тесто, след което точим кори.
Със стъклена чашка изрязваме кръгчета, които нареждаме в тавичка, отгоре глазираме с яйце, в средата им слагаме по малко смес от едра кристална захар, канела, счукани орехови ядки и вафлени кори. Изпичаме в умерена фурна.
Горещите курабии отделяме с нож от тавичката и нареждаме в чиния или кутия.
Продукти: (за 4 питки) • 2 ч.ч. брашно • 1 ч.ч. кисело мляко • 1 ч.ч. сирене • 1 ч.л. сода • 1 ч.л. сол • 100 г масло Начин на приготвяне: В дълбока купа смесваме пресятото ...
Продукти: • 500 г брашно • мая, колкото кибритена кутийка • 200 мл топла вода • 4 с.л. олио или зехтин (може да използваме и готово тесто) За пълнежа: • 1 кг праз • 1 с.л. оли...
Продукти: • 250 г брашно • 200 г краве масло • 250 г кисело мляко • 1/2 ч.л. амонячна сода • 1/2 ч.л. сол • 1 яйце за намазване За плънката: • 300 г сирене • 3 белтъка •...
Продукти: • 4 яйца • 4 с. л. кисело мляко • 1 ч.ч. захар • 1 и 1/2 ч.ч. брашно • 1 бакпулвер • 1/2 к. ч. олио • 4 нектарини Начин на приготвяне: Смесваме яйцата, киселото м...