Кулинарни рецепти » Риба на шиш

 Риба на шиш

Продукти: (за 5 порции)

• 750 г филе от мерлуза
• 3 глави лук
• 1 к.ч. олио
• 1 к.ч. оцет
• 3 домата
• 5 люти чушки
• 1 лимон
• магданоз, сол

Начин на приготвяне:

Избираме рибно филе с кожа, нарязваме го на парченца и го посоляваме. Нанизваме парченцата на 5 шиша, като между рибата нанизваме кръгчета от обеления лук и доматите. На всеки шиш нанизваме и по една люта чушка.

Смесваме оцета и олиото и ги разбиваме до побеляване. Потапяме шишовете в тази смес и ги нареждаме на предварително загрята скара. Изпичаме рибата от всички страни. Готовите шишове поръсваме с лимонов сок и ситно нарязан магданоз.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Наденички в доматен сос

Продукти: • 4 наденички • 100 г пушени гърди • 2 глави лук • 1 буркан белени домати • 1/2 връзка магданоз • 1 ч.л. чубрица • 1 кубче телешки бульон • черен пипер • сол Начи...

Хайвер от тиквички

Продукти: • 5 кг задушени тиквички • 500 г изпържен лук • 100 мл олио • 30 г магданоз или копър • 300 г захар • 40 г сол • 6 г черен пипер Начин на приготвяне: Задушаваме п...

Солени пурички

Продукти: • 250 г брашно • 200 г краве масло • 250 г кисело мляко • 1/2 ч.л. амонячна сода • 1/2 ч.л. сол • 1 яйце за намазване За плънката: • 300 г сирене • 3 белтъка •...

Домашен козунак

Продукти: • 1 кг брашно • 1 кубче мая • 7 яйца • 300 мл прясно мляко • 300 г захар • 1щипка сол • 150 г краве масло • настъргана кора от 1 лимон • 1 ванилия • 1 ч.ч. стафиди ...

Начало