Продукти:
• 250 г царевично брашно
• 4 яйца
• 200 г сметана
• 250 мл прясно мляко
• 20 г краве масло
• 80 г захар
• 1 ч.л. сода бикарбонат
• 20 г пудра захар
Начин на приготвяне:
Подслаждаме млякото с кристалната захар, кипваме го на огъня и попарваме с него пресятото царевично брашно. Бъркаме непрекъснато, докато сместа изстине. Тогава прибавяме разбитата със содата сметана и разбитите яйца. Разбъркваме добре сместа и я изсипваме в намаслена тавичка.
Печем в предварително загрята умерена фурна, докато повърхността порозовее. След това изваждаме от фурната, оставяме сладкиша да изстине, нарязваме го на правоъгълни парчета, поръсваме с пудра захар и поднасяме.
Продукти: • 4 шницела • 4 филийки шунка • 4 филийки кашкавал • 2 яйца • галета • горчица • черен пипер • сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Разрязваме шницел...
Продукти: • 4 котлета • 2 яйца • 1 к.ч. брашно • 1 к.ч. счукан сухар • 1 к.ч. олио • черен пипер • сол • 1 лимон Начин на приготвяне: Начукваме котлетите и ги натриваме с...
Продукти: • 400 г добре отцедено кисело мляко • 2-3 яйца за панировката • галета • шарена сол • олио за пържене Начин на приготвяне: Отцеденото кисело мляко нарязваме на кубче...
Продукти: (за 4 порции) • 500 г гъби • 2 с.л. краве масло • 1 глава лук • 1 с.л. брашно • 1 л месен бульон • 1 к.ч. сметана • 2 твърдо сварени яйца • 1 с.л. ситно нарязан магданоз ...