Продукти:
• 2 ч.ч. настъргани ябълки или тиква
• 1 ч.ч. грис
• 1 ч.ч. брашно
• 1 ч.ч. захар
• 3/4 ч.ч. мазнина
• 1 к.ч. орехови ядки
• 1/2 к.ч. стафиди
• 5-6 фурми
• 1-2 щипки канела
• 2 щипки карамфил
• 1 щипка джинджифил
• 1 щипка ванилия
• сок от лимон
Начин на приготвяне:
Объркваме гриса с брашното, а захарта с олиото, после слагаме и останалите продукти. Омесваме еластично тесто.
Изпичаме полученото тесто в подмазана и набрашнена правоъгълна тавичка. Поднасяме сладкиша, наръсвайки с ароматизирана с ванилия пудра захар.
Продукти: • 250 г зрял фасул • 100 г глава от целина • 2 моркова • 1 глава кромид лук • 1 стрък целина • 1 лимон • 3 с.л. олио • 1 с.л. риган • 1 ч.л. черен пипер • сол На...
Продукти: • кг свинско контра филе • 150-200 г сланина • 150 г кашкавал • 40 г краве масло • 5 скилидки чесън • магданоз • черен и червен пипер • сол Начин на приготвяне: ...
Начин на приготвяне: Сваряваме 2 с. л. тъмни стафиди и 2 с. л. портокалови корички в 100 мл ром за 3 минути. Оставяме ги да киснат 20 минути в същия съд. Затопляме на котлона около 3 минути...
Продукти: • 1 кг брашно • 1 кубче мая • 7 яйца • 300 мл прясно мляко • 300 г захар • 1щипка сол • 150 г краве масло • настъргана кора от 1 лимон • 1 ванилия • 1 ч.ч. стафиди ...