Продукти:
• 500 г брашно
• 300 г краве масло
• 2 ч.ч. прясно мляко
• 1 ч.ч. захар
• 1 ванилия или 1 щипка канела
Начин на приготвяне:
Разтопяваме маслото, сгорещяваме го и при непрекъснато бъркане сипваме лъжичка по лъжичка брашното. Бъркаме, докато брашното се позачерви, и отстраняваме от огъня.
Разреждаме с прясното мляко, в което сме разтворили захарта и ванилията, и връщаме на огъня. Изчакваме халвата да се запече, отнемаме тавата от огъня и я захлупваме.
Щом халвата изстине, отстраняваме капака и поръсваме с пудра захар.
Продукти: • 800 г картофи • 250 г гъби • 1 глава лук • 1-2 скилидки чесън • 6 яйца • 150 г сирене • 1 малка кофичка сметана • черен пипер, сол Начин на приготвяне: Обелва...
Продукти: • 500 г тиква • 300 г сушени плодове • 2 с.л. мед Начин на приготвяне: Почистваме тиквата и я нарязваме на парченца с размерите на локум. Нареждаме парченцата в дълбока т...
Продукти: • 400 г кори за баница • 150-200 г сирене • 4 яйца • 300 мл газирана вода • 100 мл олио • 3-4 с.л. захар Начин на приготвяне: В намаслена тавичка слагаме две кори, к...
Продукти: • 500 г макарони • 1 кг кайма • 3 белтъка • 300 г кашкавал • 1 к.ч. зехтин • 1 глава лук • 500 мл доматен сок • риган • черен пипер • сол За соса: • 8 с.л....