Продукти:
• 6 яйца
• 1 ч.ч. счукани орехови ядки
• 6 с.л. захар
• 3 с.л. галета
• 2 с.л. разтопен бял шоколад
• 1 с.л. брашно
За гарниране:
• 1 кофичка сметана
• 4 с.л. захар
• 1 пакетче ментови желе бонбони
• клонки от елха
Начин на приготвяне:
Заливамеме орехите с разтопения шоколад, а през това време обработваме шестте жълтъка със захарта. Поръсваме брашното, а после и галетата. Накрая размесваме белтъчната маса. Изсипваме полученото в кексова форма с дупка и печем.
Изчакваме сладкишът да изстине и го намазваме обилно с битата подсладена сметана, върху която слагаме желирани ментови бонбони и малки червени желе топчета.
Отгоре редим сладки с форми на елхички, оцветени със сладкарска боя и малки истински елхови клончета. До тях слагаме половинки от сухи пасти с отрязани върхове и прикрепени отгоре бисквити за покрив.
Средата запълваме с пурички, целувки, курабии, бисквитки и други, може дори малко да разширим дупката, за да съберем сладките.
Продукти: • 1 кг дюли • 1 кг захар • 200 г глюкоза • 400 мл вода • 1 ч.л. лимонтузу Начин на приготвяне: Сваряваме сироп от водата, захарта и глюкозата и го сваляме от огъня. ...
Продукти: • 2 части изчистено от ципите свинско месо • 1 част говеждо месо на 1 кг месо: • 22 г сол • 5 г захар • 0,5 г селитра • 3 г червен пипер • бахар, • кимион • ч...
Начин на приготвяне: Отрязва се осмянката на прасето. (Така се нарича в нашия край тази пъстра част, която се намира в коремната област между външния слой сланина и вътрешната мазнина.) Това месо...
Продукти: • 180 г краве масло • 80 г пудра захар • 3 твърдо сварени жълтъка • 2 ванилии • 250 г брашно Начин на приготвяне: Размекваме маслото на стайна температура, разбиваме ...