Кулинарни рецепти » Варен шаран

 Варен шаран

Продукти: (за 4 порции)

• 1 кг шаран
• 1,5 ч.ч. червено вино
• 1 с.л. олио
• 30 г краве масло
• 2 с.л. брашно
• 2-3 глави лук
• 100 г гъби
• 1-2 скилидки чесън
• магданоз, черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Сваряваме виното заедно маслото, олиото, брашното и нарязаните лук, чесън, гъби и магданоз. Посоляваме на вкус, прибавяме шарана нарязан на порции и варим, докато рибата омекне, а сосът се сгъсти.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Торта Принцеса

Продукти: • 1 пакетче краве масло • 125 г пудра захар • 8 яйца • 250 г шоколад • 100 г брашно • 1 ч.ч. смлени бадеми • 250 мл вода За глазурата: • 125 г шоколад • 2 с.л....

Мангафиш

Продукти: • 500 г тиква • 300 г сушени плодове • 2 с.л. мед Начин на приготвяне: Почистваме тиквата и я нарязваме на парченца с размерите на локум. Нареждаме парченцата в дълбока т...

Питка Слънце

Продукти: • 1 кг брашно • 1 яйце • 3 с.л. кисело мляко • 3 с.л. олио • 1 ч.л. захар • 1 ч.л. сол • мая колкото кибритена кутия • 200 г краве масло (леко притоплено) Начин на п...

Лангиди

Продукти: • 1 ч.ч. брашно • 2-3 яйца • 1 и 1/2 к.ч. прясно мляко • половин пакетче краве масло • 1/2 ч.л. сода бикарбонат • 1 щипка сол Начин на приготвяне: Разбиваме яйцата,...

Начало