Кулинарни рецепти » Риба с ориз и домати

 Риба с ориз и домати

Продукти:

• 750 г рибно филе
• 1 ч.ч. ориз
• 500 г домати
• 2 глави лук
• 4-5 с.л. зехтин
• 1 скилидка чесън
• 150 мл бяло вино
• магданоз, майорана, мащерка
• черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Почистваме рибата и я нарязваме на малки хапки. Варим ориза в голямо количество подсолена вода до полуготовност, след което го отцеждаме.

Нарязваме лука на ситно и го позапържваме в сгорещената мазнина. Щом стане прозрачен, прибавяме ситно нарязаните чесън и магданоз, сипваме обелените и настъргани домати и задушаваме 5-6 мин.

После прибавяме рибата, ориза и виното, подправяме с черен пипер и сол, поръсваме с наситнени мащерка и майорана, захлупваме и задушаваме още 20 мин.

Автор: Калина Симова

Представяме Ви:

Питка Слънце

Продукти: • 1 кг брашно • 1 яйце • 3 с.л. кисело мляко • 3 с.л. олио • 1 ч.л. захар • 1 ч.л. сол • мая колкото кибритена кутия • 200 г краве масло (леко притоплено) Начин на п...

Лучник с пиле

Продукти: • 1 пиле (около 1 кг) • 500 г брашно • 1 ч.л. сода бикарбонат • 6 глави лук • 100 г ориз • 1 връзка копър • 3 стръка чубрица • 1 с.л. червен пипер • 100 мл олио • сол...

Апетитка с чорбаджийски чушки

Продукти: • 4 кг червени пиперки • 1 кг чорбаджийски чушки • 2 кг червени домати • 1 връзка целина • 3 глави чесън • 2 ч.ч. оцет • 2 ч.ч. олио • 1 ч.ч. захар • 3 с.л. сол На...

Солени пурички

Продукти: • 250 г брашно • 200 г краве масло • 250 г кисело мляко • 1/2 ч.л. амонячна сода • 1/2 ч.л. сол • 1 яйце за намазване За плънката: • 300 г сирене • 3 белтъка •...

Начало