Продукти: (за 4 порции)
• 1 кг филе от риба
• 2 глави лук
• 2 моркова
• 1 корен магданоз
• 40 г краве масло
• 1 с.л. стафиди
• 1 ч.л. мед
• сокът и кората от половин лимон
• 1 малка бутилка бира
• 1 дафинов лист
• 3-4 зърна бахар
• магданоз, черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Обезкостяваме и нарязваме рибата. Поръсваме с черен пипер и сол и я оставяме в хладилник за 30 мин. Нарязваме лука, морковите и магданозения корен и ги запържваме в разтопеното масло.
Нареждаме рибените парчета в намаслена плитка тенджера и разстиламе отгоре зеленчуците. Прибавяме стафидите, подправките, лимоновия сок и настърганата лимонова кора.
Сипваме бирата и меда, разреден с малко топла вода. Посоляваме и варим десетина минути на силен огън. Намаляваме огъня и задушаваме до готовност.
Продукти: • 2-3 филии сух бял хляб (без корите) • половин глава счукан чесън • сокът от 1 лимон • 1 к.ч. счукани орехи • олио • сол Начин на приготвяне: Накисваме хляба в сту...
Продукти: • 250 г зрял фасул • 100 г глава от целина • 2 моркова • 1 глава кромид лук • 1 стрък целина • 1 лимон • 3 с.л. олио • 1 с.л. риган • 1 ч.л. черен пипер • сол На...
Продукти: (за 4 порции) • 150 мл бяло вино • 6 яйца • 250 г мазно сирене • 60 г краве масло • 1 скилидка чесън • черен пипер, сол • хлебни хапки Слагаме бялото вино и счукания че...
Продукти: (за 1 буркан) • 2 тиквички • 1 равна ч.л. сол • 1 ч.л. захар • 5-6 зърна черен пипер • 1 глава лук • 3 аспирина • копър • чесън • оцет Начин на приготвяне: Си...