Продукти: (за 4 порции)
• 1 шаран /около 1-1,2 кг/
• 1,5 л оцет
• 150 г моркови
• 150 г целина
• 150 г лук
• 1 к.ч. червено вино
• черен пипер на зърна
• мащерка, дафинов лист
• чесън, лимонов сок, сол
Начин на приготвяне:
Счукваме няколко зърна черен пипер, прибавяме дафинов лист, мащерка, 1 скилидка чесън, оцета и 3 ч.ч. вода и варим половин час.
Прецеждаме бульона, прибавяме виното, нарязаните на парченца зеленчуци и почистения и нарязан лук и варим 10-15 мин. Слагаме почистените порции шаран, сол и лимонов сок и варим 15 мин на умерен огън.
Продукти: • 1 кг чушки • 1 ч.ч. настъргано сирене • 4-5 скилидки чесън • 3-4 с.л. олио • сол Начин на приготвяне: Изпичаме чушките, обелваме ги, почистваме ги от семките и ги п...
Продукти: • 3 кг по-меки домати • 3 равни ч.л. сол • 6 равни ч.л. захар Начин на приготвяне: Измиваме доматите, подсушаваме ги, нарязваме на четвъртинки и слагаме в емайлиран съд б...
Продукти: • 500 г агнешки чревца • 2 с.л. ориз • 1 връзка пресен лук • 1 връзка пресен чесън • 3 с.л. масло • 1 с.л. червен пипер • копър • магданоз • джоджен • девесил • 2 ...
Продукти: • 1 кг зелен фасул • 1 с.л. брашно • 2 с.л. краве масло • 1 глава лук • 2 яйца • 1 ч.ч. прясно мляко • магданоз • лимонов сок • черен пипер • сол Начин на пригот...