Продукти: (за 4 порции)
• 1 шаран /около 1-1,2 кг/
• 1,5 л оцет
• 150 г моркови
• 150 г целина
• 150 г лук
• 1 к.ч. червено вино
• черен пипер на зърна
• мащерка, дафинов лист
• чесън, лимонов сок, сол
Начин на приготвяне:
Счукваме няколко зърна черен пипер, прибавяме дафинов лист, мащерка, 1 скилидка чесън, оцета и 3 ч.ч. вода и варим половин час.
Прецеждаме бульона, прибавяме виното, нарязаните на парченца зеленчуци и почистения и нарязан лук и варим 10-15 мин. Слагаме почистените порции шаран, сол и лимонов сок и варим 15 мин на умерен огън.
Продукти: • 60 месести червени чушки • 1 кг моркови • 1 кг целина • 1 кг карфиол • 200 захар • 250 мл оцет • 250 мл олио • 125 г сол • 20 аспирина Начин на приготвяне: ...
Продукти: • 800 г картофи • 250 г гъби • 1 глава лук • 1-2 скилидки чесън • 6 яйца • 150 г сирене • 1 малка кофичка сметана • черен пипер, сол Начин на приготвяне: Обелва...
Продукти: • 4-5 ябълки (в зависимост от големината им може да са по-малко или повече) • 2 яйца • 1 водна чаша захар • 1 водна чаша брашно • 1 пакетче бакплувер • 3/4 водна чаша кисе...
Продукти: • 2 глави чесън • 150 мл олио Начин на приготвяне: Затопляме предварително фурната до 190 градуса. Почистваме чесъна и го поставяме върху няколко пласта фолио. Заливаме ги ...