Продукти:
• 10 средно големи ябълки
• 3 с.л. захар
• сладко от малини
За крема:
• 2 жълтъка
• 80 г захар
• 2 с.л. брашно
• 500 мл мляко
Начин на приготвяне:
Обелваме ябълките, отстраняваме семенната част и поставяме в тава, намазана с мазнина. Посипваме със захар и печем десетина минути. Изваждаме от фурната и изстудяваме. Пълним ябълките със сладко и ги подреждаме в съда за сервиране.
Приготвяме крем от млякото, разбитите със захар жълтъци, добавяме брашното и варим крема десетина минути. Заливаме с него ябълките и украсяваме всяка от тях с плод от малини или с няколко капки малиново сладко.
Продукти: • 3 яйца • 8 с.л. захар • 3 с.л. олио • 1/2 к. ч. вода • 1 бакпулвер • 8 с.л. брашно • 1 кутия локум • 1 шепа счукани орехови ядки Начин на приготвяне: Разбива...
Продукти: (за 1 буркан) • 500 г корнишони • 1-2 зърна бахар • 6-7 зърна черен пипер • 1/4 дафинов лист • 2-3 филийки лук • 3-4 скилидки чесън • съцветия копър • 1 равна ч.л. синапен...
Продукти: • 500 г кайма /смес/ • 150 г бекон • 2 яйца • 2 с.л. олио • 1 глава лук • 3-4 скилидки чесън • 1-2 с.л. галета • босилек • мащерка • джоджен • магданоз • черен ...
Продукти: • 800 г свинско филе • 2 с.л. олио • 45 г масло • 1 голяма глава лук • 1 1/2 ч.ч. пилешки бульон • 150 мл сухо бяло вино • 1 дафинов лист • 250 мл сметана • 20 сухи син...