Продукти:
• 1 кг ябълки
• 150 г мед
• 200 г орехови ядки
• 150 мл компот по желание
• 70 г захар
• 100 г лимони
• 25 г краве масло
Начин на приготвяне:
Почистваме ябълките, нарязваме ги на четвъртинки и ги подреждаме в тавичка. Разбиваме меда с малко от захарта и изливаме сместа върху ябълките. Запичаме на умерена фурна.
В отделен съд карамелизираме останалата захар с маслото. Към нея прибавяме сока от компота и сока от лимоните. Разбъркваме добре и оставяме да поври. Добавяме натрошените ядки и разбъркваме внимателно.
Заливаме изпечените ябълкови парчета с топлия сироп и сервираме.
Продукти за буркан от 3 л: • 3 с.л. морска сол • 1,5 кг корнишони • 1 ч.л. синапено семе • хрян • сух цвят от копър • 1 лист от смокиня • вишневи листа • 2-3 аспирина Начин на ...
Продукти: • 2 кг зелени доматчета • 2 кг пиперки от сорта Сиврия • 700 г малки морковчета • 700 г чорбаджийски чушки • 700 г краставици • 1 кг карфиол • 200 г целина листа • 1 кг ...
Продукти: • 900 г картофи • 200 г моркови • 200 г телешка кайма • 1 с.л. олио • 1 пакет сос за макарони • 1 връзка босилек • 100 г сметана • черен пипер • сол Начин на приго...
Продукти: • 200 г брашно + 2 с.л. брашно за поръсване • 1 к.ч. вода • 100 г сирене • половин пакетче краве масло • 2 с.л. олио • 1 1/2 ч.л. оцет • 300 г спанак • 4 яйца /2 за тесто...