Продукти:
• 2-3 средно големи дюли
• 1 ч.ч. ориз
• 2 1/2 ч.ч. прясно мляко
• 3 белтъка
• 1 ч.ч. пудра захар
Начин на приготвяне:
Измиваме дюлите и ги нарязваме на парчета, като отстраняваме семената. Варим ги на умерен огън, докато поомекнат. Отделно сваряваме в прясното мляко почистения и измит ориз. Изсипваме го в намаслена тавичка и отгоре нареждаме полусварените дюли.
Разбиваме на пяна белтъците заедно със захарта. Заливаме сладкиша с разбитите белтъци и печем в умерено загрята фурна, докато заливката порозовее. При сервиране гарнираме със сладко, пресни плодове или сметана.
Продукти: • 1 кг чушки • 1 ч.ч. настъргано сирене • 4-5 скилидки чесън • 3-4 с.л. олио • сол Начин на приготвяне: Изпичаме чушките, обелваме ги, почистваме ги от семките и ги п...
Продукти: • 2 глави чесън • 150 мл олио Начин на приготвяне: Затопляме предварително фурната до 190 градуса. Почистваме чесъна и го поставяме върху няколко пласта фолио. Заливаме ги ...
Продукти: • 4 свински пържоли • 1 к.ч. галета • 1 скилидка чесън • 1 с.л. олио • магданоз • черен пипер • сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Смесваме галетата ...
Продукти: • 500 г козуначено тесто • 1 яйце • 1 к.ч. настърган кашкавал Начин на приготвяне: Разочваме козуначеното тесто на кора с дебелина около 5 мм. С помощта на винена ч...