Продукти:
• 2-3 средно големи дюли
• 1 ч.ч. ориз
• 2 1/2 ч.ч. прясно мляко
• 3 белтъка
• 1 ч.ч. пудра захар
Начин на приготвяне:
Измиваме дюлите и ги нарязваме на парчета, като отстраняваме семената. Варим ги на умерен огън, докато поомекнат. Отделно сваряваме в прясното мляко почистения и измит ориз. Изсипваме го в намаслена тавичка и отгоре нареждаме полусварените дюли.
Разбиваме на пяна белтъците заедно със захарта. Заливаме сладкиша с разбитите белтъци и печем в умерено загрята фурна, докато заливката порозовее. При сервиране гарнираме със сладко, пресни плодове или сметана.
Продукти: • 500 г пилешки дробчета • 2 глави лук • 2-3 домата • 3-4 печени чушки • 3-4 с.л. олио • 1 к.ч. брашно • 1 ч.л. червен пипер • чубрица • черен пипер • сол Начин ...
Продукти: • 4-5 ябълки (в зависимост от големината им може да са по-малко или повече) • 2 яйца • 1 водна чаша захар • 1 водна чаша брашно • 1 пакетче бакплувер • 3/4 водна чаша кисе...
Продукти: • 400 г готови кори • 1 кг тиква • 2 средно големи ябълки • 1 ч.ч. захар • 100 г стафиди • 100 г смлени орехови ядки • 5-6 с.л. олио • 1 ч.л. канела • г краве масло ...
Продукти: • 500 г обезкостено пилешко месо • 6 с.л. царевично брашно • 2 с.л. пшенично брашно • 1 ч.ч. пилешки бульон • 1 лимон За соса: • 50 г захар • 1 щипка сол • 2 ч.л...