Продукти: (за 4 порции)
• 500 г готово тесто за пица
• 3-4 с.л. доброкачествен зехтин
• 1 буркан домати консерва
• 4-5 скилидки чесън
• 1 кубче зеленчуков бульон
• 1 с.л. суха чубрица /пресен риган/
• 1 ч.л. захар
• сол, черен пипер
Начин на приготвяне:
Сгорещяваме половината зехтин и леко запържваме нарязания на ситно чесън. Прибавяме обелените и нарязани на ситно домати, подправяме със сол, черен пипер, захар и стритото кубче бульон и оставяме сместа на умерен котлон, за да изври течността и сосът да се сгъсти. Прехвърляме в дълбок съд и пасираме с миксер.
Намазняваме кръгла тава и разстиламе тестото на пласт с дебелина 3 см. Намазваме отгоре с останалия зехтин и покриваме с равномерен пласт доматен слой. Наръсваме с чубрицата и ригана и печем 15-20 мин при температура 220°С.
Продукти: • 1.5 кг черници • 1 кг захар • 20 г пектин • 1 ч.л. лимонтузу • 1 ванилия Начин на приготвяне: Почистваме и измиваме черниците. Сипваме ги в тенджера заедно с пектина...
Продукти: • 4.5 кг червена “Капия” • 2 кг зелени доматчета • 1.5 кг запарени моркови • 700 г лук • 200 г сол За всеки буркан от 800 мл: • 60-70 мл оцет • 50 мл олио • 3-4 ...
Продукти: • 1 пилешко бутче • 400 г печурки • 100 г сирене • 3 к.ч. брашно • 4-5 с.л. олио • черен пипер • сол на вкус Начин на приготвяне: Сваряваме бутчето, обезкостяваме...
Продукти: • 2 части изчистено от ципите свинско месо • 1 част говеждо месо на 1 кг месо: • 22 г сол • 5 г захар • 0,5 г селитра • 3 г червен пипер • бахар, • кимион • ч...