Продукти:
• 500 г готово тесто
• 360 г домати
• 2 скилидки чесън
• 12 листенца пресен босилек
• 180 г сирене “Моцарела”
• 120 мл зехтин
• захар, черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Загряваме зехтина и леко задушаваме нарязания на люспи чесън. Прибавяме настърганите домати, подправяме със сол, черен пипер и малко захар, за да убием киселината и сгъстяваме с бъркане на умерен котлон. Оставяме соса да изстива.
Разточваме тестото, разстиламе го в намазнена и набрашнена тава и печем в умерена фурна. Малко преди да приключим печенето нанасяме отгоре доматения сос.
Изваждаме готовата пица и подреждаме върху нея нарязаната на парченца “Моцарела”. Върху всяко парченце слагаме листенце босилек.
Продукти: • 4.5 кг червена “Капия” • 2 кг зелени доматчета • 1.5 кг запарени моркови • 700 г лук • 200 г сол За всеки буркан от 800 мл: • 60-70 мл оцет • 50 мл олио • 3-4 ...
Продукти: (за 4 питки) • 2 ч.ч. брашно • 1 ч.ч. кисело мляко • 1 ч.ч. сирене • 1 ч.л. сода • 1 ч.л. сол • 100 г масло Начин на приготвяне: В дълбока купа смесваме пресятото ...
Продукти за буркан от 3 л: • 3 с.л. морска сол • 1,5 кг корнишони • 1 ч.л. синапено семе • хрян • сух цвят от копър • 1 лист от смокиня • вишневи листа • 2-3 аспирина Начин на ...
Продукти: • 500 г агнешки чревца • 2 с.л. ориз • 1 връзка пресен лук • 1 връзка пресен чесън • 3 с.л. масло • 1 с.л. червен пипер • копър • магданоз • джоджен • девесил • 2 ...