Продукти :
• 1/2 ч.ч. краве масло
• 1/2 ч.ч. захар
• 1 щипка сол
• 4 яйца
• 1/2 ч.ч прясно мляко
• 25 г мая
• 3,5 ч.ч. брашно
• сокът от 1 лимон
• жълтък и мляко за намазване
Начин на приготвяне:
Разбъркваме маслото със захарта , прибавяме 1 цяло яйце и 3 жълтъка. Разтваряме маята в хладкото мляко. Прибавяме я в маслената смес заедно с 2 ч.ч. брашно и солта. Леко замесваме. Сипваме останалото брашно и лимоновия сок и измесваме тестото. Покриваме го и го оставяме на топло да втасва 2 часа.
Отново премесваме тестото, слагаме го в голяма кръгла тава и го оставяме повторно да втасва, така че да удвои обема си. Намазваме погачата с яйчен жълтък, разбит в малко прясно мляко. Печем в предварително загрята на 1800 фурна около 40 мин.
Продукти: (за 1 буркан) • 2 тиквички • 1 равна ч.л. сол • 1 ч.л. захар • 5-6 зърна черен пипер • 1 глава лук • 3 аспирина • копър • чесън • оцет Начин на приготвяне: Си...
Продукти: • 1 кокошка • 500 г кайма (смес) • 200 г кървавица • 200 г солена сланина (с кожата) • 1 кисела зелка • 1 к.ч. ориз • 1 глава лук • 6 с.л. разтопено масло или свинска мас...
Продукти: • 1 пъпеш • 1 ч.ч. малини • 2 нарязани праскови • 2 с.л. захар • 1 с.л. желатин • 4 с.л. бяло вино Начин на приготвяне: Измиваме пъпеша и го разрязваме на две, почи...
Продукти: • 2 глави карфиол • 5 кг червени чушки (камби) • 2 кг моркови • 4 кг зеле • 500 г сол • 500 г захар • 500 мл олио • 1,5 л оцет Начин на приготвяне: Измиваме, по...