Продукти: (за 4 порции)
• 1 телешки мозък
• 1 глава лук
• 1 ч.ч. зехтин
• 1 –2 с.л. горчица
• 1 лимон
• 4 твърдо сварени яйца
• магданоз, черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Заливаме мозъка с хладка вода, която сменяме на няколко пъти. Внимателно отстраняваме ципата и го сваряваме в подсолена вода заедно с магданоза и главата лук. Нарязваме го на филийки, които подреждаме в голяма плитка салатиера.
Изваждаме жълтъците на яйцата и ги пасираме. Разбиваме горчицата и зехтина, прибавяме лимоновия сок, пасираните жълтъци и подправяме със сол и черен пипер.
Заливаме мозъка с приготвения сос и украсяваме със стръкчета магданоз и нарязаните на тънки филийки белтъци.
Продукти: • 10 кг червени чушки • 2 кг моркови • 1 голяма бяла зелка • 1-2 глави чесън • 1 л оцет • 1 ч.ч. олио • 500 г захар • 500 г сол • листа от целина • магданоз • черен...
Продукти за пандишпановите блатове: • 225г брашно • 6 яйца на стайна температура • 165г фина захар • 75г разтопено и охладено краве масло Начин на приготвяне: Фурната се загряв...
Продукти: (за 4 порции) • 150 мл бяло вино • 6 яйца • 250 г мазно сирене • 60 г краве масло • 1 скилидка чесън • черен пипер, сол • хлебни хапки Слагаме бялото вино и счукания че...
Продукти: • 1 кг спанак • 1 к.ч. ориз • 4 с.л. настърган кашкавал • 2 яйца • 4 с.л. галета • 3 с.л. брашно • 1 к.ч. олио • сол Начин на приготвяне: Нарязваме изчистения и...