Продукти:
• 600 г шунка, нарязана на филийки с дебелина 1,5 см
• 50 г краве масло
• 1 к.ч. кленов сироп
• 60 г дижонска горчица
• 200 г захар
• 70 г горчица на прах
• 25 г нишесте
• 6 яйца
• 250 мл ябълков оцет
• сол
Начин на приготвяне:
Затопляме грила. Нареждаме шунката на скарата и отгоре я намазваме с кленовия сироп и разтопеното масло /вместо кленов сироп може да използвате течен карамел /. Печем 5 мин обръщаме парчетата, намазваме ги с масло, дижонска горчица и кленов сироп и печем още 3 мин.
В купа смесваме захарта, горчицата на прах и нишестето.
В друга купа разбиваме добре с миксер яйцата.
Объркваме двете смеси, прибавяме оцета и изсипваме сместа в тенджерка с двойно дъно или правим водна баня. Варим соса 10 мин., като бъркаме непрекъснато.
Слагаме шунката върху кухненска дъска, разрязваме всяко парче на четири, подреждаме в плато, заливаме със соса и сервираме това предястие горещо.
Продукти: (за 12 броя) • 3 ч.ч. брашно • 1 ч.л. сода бикарбонат • 1 ч.л. бакпулвер • 1 щипка сол • 1/4 ч.л. канела • 6 с.л. масло • 2/3 ч.ч. захар • 2 яйца • 1/2 ч.ч. прясно мля...
Продукти: • 500 г брашно • 4 яйца • 150 г краве масло • 150 г захар • 1 ч.л. бакпулвер • 1 щипка счукан кардамон • 1 щипка счукан карамфил • настърганата кора от 1 лимон • 1 щипк...
Продукти: • 1 телешки черен дроб • 2-3 картофа • 1 глава лук • 2 яйца • галета • магданоз • черен пипер • сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Прекарваме дроба...
Продукти: • 5 кг червена капия • 4 кг червени домати • 1 кг картофи • 1 кг моркови • 600 г лук • 200 г чесън • 800 мл олио • 200 г захар • 80 г сол • 1 връзка магданоз Нач...