Продукти:
• 300 г кренвирши
• 150 г синьо сирене
• половин пакетче краве масло
• 2 с.л. сметана
• 250 г руска салата
• 50 г зелени маслини, напълнени с бадемови ядки
• магданоз, черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Настъргваме сиренето на ситно и го разбъркваме с размекнатото масло и сметаната. Посоляваме и прибавяме черен пипер и ситно нарязан магданоз.
Обелваме кренвиршите, разрязваме ги по дължина и с помощта на шприц ги пълним с приготвената смес.
Подреждаме напълнените кренвирши в плато върху канапе от руска салата и украсяваме с маслините и с магданозени клончета.
Начин на приготвяне: Четири препълнени шепи с цветове от глухарче, без да се мият, се заливат с 1 л студена вода и се затоплят на слаб котлон до кипване. Врат 2 мин, свалят се от огъня и се остав...
Продукти: • 1 кг бял и черен свински дроб • 1 кг месо • 1 кг сланина от главата • 1 сърце • дебели свински черва • 200 г ориз • 70 г сол • 40 г стрита чубрица • 3 ч. л. бахар •...
Продукти: • 400 г добре отцедено кисело мляко • 2-3 яйца за панировката • галета • шарена сол • олио за пържене Начин на приготвяне: Отцеденото кисело мляко нарязваме на кубче...
Продукти: • 5 яйца • 1 1/2 ч.ч прясно мляко • 1 ч.ч захар • 1 кубче мая • 1 кг брашно • 1 ч.ч меко краве масло • 2 кутийки локум • 1 лимонена есенция • 1 яйце за намазване • за...