Продукти:
• 5 филийки хляб
• 1 топло пушена скумрия
• 30 г краве масло
• 1 жълтък
• 50 г кашкавал
• копър, черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Почистваме рибата от кожата и костите и я накъсваме на малки парченца. Прибавяме суровия жълтък и подправките.
Разбъркваме сместа и я мажем върху филиите, които предварително сме сме запържили от едната страна в сгорещената мазнина.
Поръсваме сандвичите с настъргания кашкавал и ги запичаме 5-6 мин в силна фурна.
Продукти: • 2 кг брашно • мая за хляб (колкото кибритена кутийка) • 1 л прясно мляко • 3 с.л. олио • 3 с.л. захар За сиропа: • 2 ч.ч. вода • 1 и 1/2 ч.ч. захар Начин на...
Продукти: • 1 кг бяло грозде от сорта “Болгар” • 1 кг захар • 1 ч.л. лимонтузу • 1 л вода Начин на приготвяне: Измиваме и оронваме зърната и ги почистваме от семената с помощта н...
Продукти: • 2 кг зелен фасул • 250 г люти чушки шипка • 100 г чорбаджийски чушки • 6 глави чесън • 3 връзки копър За маринатата: • 500 мл вода • 500 мл оцет • 1 ч.ч. олио...
Продукти: • 2 кг зелени доматчета • 2 кг пиперки от сорта Сиврия • 700 г малки морковчета • 700 г чорбаджийски чушки • 700 г краставици • 1 кг карфиол • 200 г целина листа • 1 кг ...