Кулинарни рецепти » Панирани пикантни рибни кюфтета

 Панирани пикантни рибни кюфтета

Продукти: (за 4-5 порции)

• 500-600 г прясно рибно филе
• 200 г солена риба (сардина или херинга)
• 100 г сланина
• 100 г телешка кайма
• 2-3 варени картофа
• 1 глава лук
• 1,5 к.ч. вино
• 3-4 яйца
• 1-2 с.л. брашно
• 1-2 с.л. галета
• 1 к.л. горчица
• 3-4 с.л. рибен бульон
• черен пипер, индийско орехче, сол
• мазнина за пържене

Начин на приготвяне:

Прекарваме рибата заедно със сланината, каймата и картофите два пъти месомелачка. Прибавяме ситно нарязания и запържен лук, 1 яйце, 1 жълтък, черен пипер, настъргано индийско орехче, виното и малко сол. Измесваме гладко тесто с прибавка на малко брашно, смесено с галета, ако е нужно.

Оформяме от сместа кюфтета, които овалваме последователно в брашно, разбити яйца, галета и ги пържим в много гореща мазнина до светлокафяво. Нареждаме ги на топла чиния и ги наръсваме докато са още топли с няколко капчици горчица, разтворена в малко рибен бульон.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Тиквеник с готови кори

Продукти: • 1 пакет готови кори за баница (фини) • 1 кг настъргана тиква • 150 мл олио или краве масло • 200 г смлени орехови ядки • 1 пакетче канела • 1 ч. ч. кристална захар • пудра...

Спаначени кюфтета

Продукти: • 1 кг спанак • 1 к.ч. ориз • 4 с.л. настърган кашкавал • 2 яйца • 4 с.л. галета • 3 с.л. брашно • 1 к.ч. олио • сол Начин на приготвяне: Нарязваме изчистения и...

Руски краставички

Продукти: • 5 кг корнишони • 1 пакетче черен пипер на зърна • стръкове сух копър • 2-3 по-едри глави чесън За маринатата: • на 700 мл вода - 1 пълна с.л. сол • на всеки буркан...

Кьопоолу от чушки и сирене

Продукти: • 1 кг чушки • 1 ч.ч. настъргано сирене • 4-5 скилидки чесън • 3-4 с.л. олио • сол Начин на приготвяне: Изпичаме чушките, обелваме ги, почистваме ги от семките и ги п...

Начало