Продукти: (за 4 порции)
• 500 г филе от паламуд или друга риба
• 1 ч. ч. брашно
• 1 яйце
• 1 1/2 к.ч. светла бира
• половин лимон
• сол
• олио за пържене
Начин на приготвяне:
Почистваме и измиваме рибата. Нарязваме я на ивици, посоляваме и напръскваме със сока от лимона.
От брашното, яйцето, бирата и малко сол приготвяме тесто, което оставяме да престои 1 час. Парчетата риба овалваме в брашно и завиваме всеки къс в тесто.
Изпържваме във вряла мазнина (достатъчно, за да плуват парчетата) и поднасяме с подходяща гарнитура.
Продукти: • 900 г картофи • 200 г моркови • 200 г телешка кайма • 1 с.л. олио • 1 пакет сос за макарони • 1 връзка босилек • 100 г сметана • черен пипер • сол Начин на приго...
Продукти: • 4 л вода • половин ръжен хляб • 30 г прясна мая (или 2 ч.л. суха) • 200 г захар • 2 с.л. стафиди Начин на приготвяне: Нарязваме хляба на парчета и го слагаме в загр...
Продукти: • 500 г брашно • 4 яйца • 150 г краве масло • 150 г захар • 1 ч.л. бакпулвер • 1 щипка счукан кардамон • 1 щипка счукан карамфил • настърганата кора от 1 лимон • 1 щипк...
Продукти: (за 1 буркан) • 500 г корнишони • 1-2 зърна бахар • 6-7 зърна черен пипер • 1/4 дафинов лист • 2-3 филийки лук • 3-4 скилидки чесън • съцветия копър • 1 равна ч.л. синапен...