Продукти: (за 4 порции)
• 800 г рибно филе
• 2-3 яйца
• 1-2 к.ч. брашно
• 1-2 к.ч. галета
• 1-2 к.ч. олио
• 40 г краве масло
• лимонов сок, черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Нарязваме рибата на порции, които леко начукваме с дървено чукче. Поръсваме ги с лимонов сок, черен пипер и сол и ги оставяме да престоят 30 мин.
Овалваме всяко парче в брашното, потапяме го в разбитите яйца и го овалваме в галетата. Пържим рибата в сгорещеното олио, отцеждаме и заливаме порциите с разтопеното масло.
Продукти: (за 4 порции) • 500 г гъби • 2 с.л. краве масло • 1 глава лук • 1 с.л. брашно • 1 л месен бульон • 1 к.ч. сметана • 2 твърдо сварени яйца • 1 с.л. ситно нарязан магданоз ...
Продукти: • 5 кг червена капия • 4 кг червени домати • 1 кг картофи • 1 кг моркови • 600 г лук • 200 г чесън • 800 мл олио • 200 г захар • 80 г сол • 1 връзка магданоз Нач...
Продукти: (за 1 кг месо) • 22 г сол • 5 г селитра • черен пипер • бахар • дафинов лист • чубрица Начин на приготвяне: Избираме тлъсто овче или козе месо. Отделяме костите и ...
Продукти за пандишпановите блатове: • 225г брашно • 6 яйца на стайна температура • 165г фина захар • 75г разтопено и охладено краве масло Начин на приготвяне: Фурната се загряв...