Продукти: (за 4 порции)
• 300 г филе от бяла риба
• 300 г сварени картофи
• 2 яйца
• 30 г краве масло
• 1-2 с.л. галета,
• магданоз, лимон
• черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Сваряваме рибеното филе в подсолена вода, накъсваме го на ситно и го смесваме със сварените и пресовани картофи и ситно нарязан магданоз. Леко запържваме сместа в масло.
Отстраняваме от огъня, прибавяме сол, черен пипер и 1 яйце и омесваме добре. Приготвяме 8 крокета, овалваме ги в разбито яйце и галета и ги пържим от всички страни в сгорещено олио.
Продукти: • 500 г брюкселско зеле • 200 г моркови • 1/4 ч.ч. настъргани домати • 1 глава лук • 1/2 връзка копър • 2 скилидки чесън • 4 с.л. олио • 1 с.л. захар • 1 ч.л. черен пип...
Продукти: • 1 кокошка • 500 г кайма (смес) • 200 г кървавица • 200 г солена сланина (с кожата) • 1 кисела зелка • 1 к.ч. ориз • 1 глава лук • 6 с.л. разтопено масло или свинска мас...
Продукти: • 5 кг червени чушки • 800 г доматено пюре • 1 к.ч. олио • захар, сол Начин на приготвяне: Опичаме, обелваме и прекарваме чушките през месомелачка. Смесваме ги с домате...
Продукти: • 140 г меко масло • 100 г захар • 2 ванилии • 1 щипка сол • 1 белтък • 200 г брашно • 100 г обелени смлени бадеми • 1 с.л. захар • 2 с.л. пудра захар за овалване ...