Продукти: (за 4 порции)
• 600 г змиорка
• 1 скилидка чесън
• 1 дафинов лист
• оцет, олио
• черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Нарязваме змиорката на порции и леко я запичаме под грила. Пържим я в горещото олио заедно с дафиновия лист и счукания чесън.
Щом поомекне, сваляме от огъня, посоляваме, поръсваме с черен пипер и оцет и доизпържваме рибата.
Продукти: • 1 пилешко бутче • 400 г печурки • 100 г сирене • 3 к.ч. брашно • 4-5 с.л. олио • черен пипер • сол на вкус Начин на приготвяне: Сваряваме бутчето, обезкостяваме...
Продукти: • 2 кг брашно • мая за хляб (колкото кибритена кутийка) • 1 л прясно мляко • 3 с.л. олио • 3 с.л. захар За сиропа: • 2 ч.ч. вода • 1 и 1/2 ч.ч. захар Начин на...
Продукти: • 5 кг задушени тиквички • 500 г изпържен лук • 100 мл олио • 30 г магданоз или копър • 300 г захар • 40 г сол • 6 г черен пипер Начин на приготвяне: Задушаваме п...
Продукти: • 180 г краве масло • 80 г пудра захар • 3 твърдо сварени жълтъка • 2 ванилии • 250 г брашно Начин на приготвяне: Размекваме маслото на стайна температура, разбиваме ...