Кулинарни рецепти » Змиорка по баски

 Змиорка по баски
/Испания/

Продукти: (за 4 порции)

• 600 г змиорка
• 1 скилидка чесън
• 1 дафинов лист
• оцет, олио
• черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Нарязваме змиорката на порции и леко я запичаме под грила. Пържим я в горещото олио заедно с дафиновия лист и счукания чесън.

Щом поомекне, сваляме от огъня, посоляваме, поръсваме с черен пипер и оцет и доизпържваме рибата.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Брюкселско зеле с моркови

Продукти: • 500 г брюкселско зеле • 200 г моркови • 1/4 ч.ч. настъргани домати • 1 глава лук • 1/2 връзка копър • 2 скилидки чесън • 4 с.л. олио • 1 с.л. захар • 1 ч.л. черен пип...

Миди с масло и чесън

Продукти: • 2 кг миди с черупките • 1 глава чесън • 1 к.ч. разтопено краве масло • сокът от 2 лимона • 1 с.л. ситно нарязан копър • сол Начин на приготвяне: Остъргваме добре ...

Желиран пъпеш

Продукти: • 1 пъпеш • 1 ч.ч. малини • 2 нарязани праскови • 2 с.л. захар • 1 с.л. желатин • 4 с.л. бяло вино Начин на приготвяне: Измиваме пъпеша и го разрязваме на две, почи...

Кисели тиквички без варене

Продукти: (за 1 буркан) • 2 тиквички • 1 равна ч.л. сол • 1 ч.л. захар • 5-6 зърна черен пипер • 1 глава лук • 3 аспирина • копър • чесън • оцет Начин на приготвяне: Си...

Начало