Кулинарни рецепти » Змиорка по баски

 Змиорка по баски
/Испания/

Продукти: (за 4 порции)

• 600 г змиорка
• 1 скилидка чесън
• 1 дафинов лист
• оцет, олио
• черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Нарязваме змиорката на порции и леко я запичаме под грила. Пържим я в горещото олио заедно с дафиновия лист и счукания чесън.

Щом поомекне, сваляме от огъня, посоляваме, поръсваме с черен пипер и оцет и доизпържваме рибата.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Капама по бански

Продукти: • 1 кокошка • 500 г кайма (смес) • 200 г кървавица • 200 г солена сланина (с кожата) • 1 кисела зелка • 1 к.ч. ориз • 1 глава лук • 6 с.л. разтопено масло или свинска мас...

Дробчета по селски

Продукти: • 500 г пилешки дробчета • 2 глави лук • 2-3 домата • 3-4 печени чушки • 3-4 с.л. олио • 1 к.ч. брашно • 1 ч.л. червен пипер • чубрица • черен пипер • сол Начин ...

Бърз щрудел

Продукти: 1. 200 г готови кори 2. 2 ябълки 3. 4 с.л. захар 4. 3 с.л. смлени орехи 5. 1 яйце 6. 1 ч.л. канела 7. 1 пакетче краве масло Начин на приготвяне: Обелваме ябълките...

Торта Принцеса

Продукти: • 1 пакетче краве масло • 125 г пудра захар • 8 яйца • 250 г шоколад • 100 г брашно • 1 ч.ч. смлени бадеми • 250 мл вода За глазурата: • 125 г шоколад • 2 с.л....

Начало