Продукти: (за 4 порции)
· 4 яйца
· 4 филийки сух бял хляб
· 1 ч.ч. бяло вино
· 1 морков
· 1 глава лук
· 1-2 скилидки чесън
· 2-3 гъби
· 1-2 с.л. брашно
· 60 г краве масло
· 1 дафинов лист
· магданоз, черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Сгорещяваме половината от маслото и изпържваме хлебните филийки.
Възвираме 1 л вода заедно с виното, чесъна, дафиновия лист, ситно нарязания магданоз, нарязаните на колелца лук и морков, черен пипер и сол на вкус. Счупваме яйцата над водата и ги варим 4-5 мин. Изваждаме ги и върху всяка филийка слагаме по 1 яйце.
Прецеждаме соса от варенето, прибавяме ситно нарязаните гъби, сгъстяваме с брашното, подправяме с останалото разтопено масло и заливаме яйцата.
Продукти: • 1 кг брашно • 1 яйце • 3 с.л. кисело мляко • 3 с.л. олио • 1 ч.л. захар • 1 ч.л. сол • мая колкото кибритена кутия • 200 г краве масло (леко притоплено) Начин на п...
Продукти: • 500 г спагети • 300 г свинско месо • 3 домата • 1 зелена чушка • 1 голяма глава лук • 5 скилидки чесън • 50 г настърган кашкавал • 1 дафинов лист • 100 мл сухо бяло в...
Продукти: • 5 кг корнишони • 1 пакетче черен пипер на зърна • стръкове сух копър • 2-3 по-едри глави чесън За маринатата: • на 700 мл вода - 1 пълна с.л. сол • на всеки буркан...
Продукти: • 100 г натрошени бисквити • 100 г краве масло • 1 ч.ч. пудра захар • 2 с.л. какао • 1 ч.ч. смлени орехови ядки • 3 натрошени целувки • 1 с.л. ром Начин на приготвяне:...