Продукти за 3 порции:
· 6 яйца
· 2 малки моркова
· 1 корен от магданоз
· 1 парче целина
· 3 гъби
· 1 средно голям сварен картоф
· половин глава лук
· 1 ч.л. доматено пюре
· четвърт пакетче краве масло
· 50 г кашкавал
· 1 к.ч. зеленчуков бульон
· 6-7 стафиди
· 1 ч.л. червен пипер
· магданоз, сол
Начин на приготвяне:
Нарязваме лука на ситно и го задушаваме в мазнината, докато омекне. Прибавяме ситно нарязаните зеленчуци, посоляваме, заливаме с част от зеленчуковия бульон и продължаваме да задушаваме.
Когато зеленчуците омекнат, прибавяме нарязания на кубчета сварен картоф, стафидите, доматеното пюре, червения пипер и останалия бульон. Разбъркваме сместа добре.
Отгоре изсипваме леко разбитите яйца и държим на огъня, докато белтъкът побелее. Отстраняваме от огъня и поръсваме с наситнен магданоз и настърган кашкавал.
Продукти: • 4 свински пържоли • 1 к.ч. галета • 1 скилидка чесън • 1 с.л. олио • магданоз • черен пипер • сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Смесваме галетата ...
Продукти: • 1 кг зелен фасул • 1 с.л. брашно • 2 с.л. краве масло • 1 глава лук • 2 яйца • 1 ч.ч. прясно мляко • магданоз • лимонов сок • черен пипер • сол Начин на пригот...
Продукти: • 4 рибки /пъстърва, скумрия, сардина/ • 1 1/2к.ч. олио • 200 г гъби • 2 доматчета • 1 1/2к.ч. бяло вино • 1 голяма глава лук • 1 лимон • 1 дафинов лист • 2 карамфилчет...
Продукти: • 250 г брашно • 200 г краве масло • 250 г кисело мляко • 1/2 ч.л. амонячна сода • 1/2 ч.л. сол • 1 яйце за намазване За плънката: • 300 г сирене • 3 белтъка •...