Продукти: (за 4 порции)
• 4 пилешки бутчета
• 2 ч.ч. червено вино
• 1 глава лук
• 1 морков
• 1 глава целина
• 1 стрък праз
• 1 скилидка чесън
• 1 с.л. брашно
• 4 с.л. олио
• 1 с.л. лимонов сок
• 1 с.л. розмарин
• 1 ч.л. риган
• 1 дафинов лист
• черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Натриваме пилешките бутчета със сол, черен пипер, риган, чесън и лимонов сок. Овалваме ги в брашното и ги изпържваме в сгорещената мазнина.
Прибавяме зеленчуците, нарязани на дребни кубчета, наливаме виното, слагаме розмарина, дафиновия лист и няколко зрънца черен пипер. Захлупваме и задушаваме 1 час на слаб огън.
Продукти: • 300 г дробчета със сърчица • 300 г воденички • 1,5 ч.ч. ориз • 1 връзка зелен лук (1 глава стар лук или 1 стрък праз) • 2 яйца • 3-4 с.л. олио • 1-2 с.л. брашно • 1/2...
Продукти: • 1.5 кг черници • 1 кг захар • 20 г пектин • 1 ч.л. лимонтузу • 1 ванилия Начин на приготвяне: Почистваме и измиваме черниците. Сипваме ги в тенджера заедно с пектина...
Продукти: • 200 г брашно • 100 мл олио • 100 мл вода • 500 г тиква • 100 г орехови ядки • 150 г захар • половин пакетче канела • 1 щипка сол Начин на приготвяне: От брашн...
Продукти: • 1 пъпеш • 1 ч.ч. малини • 2 нарязани праскови • 2 с.л. захар • 1 с.л. желатин • 4 с.л. бяло вино Начин на приготвяне: Измиваме пъпеша и го разрязваме на две, почи...