Кулинарни рецепти » Пиле с подправки и зеленчуци

 Пиле с подправки и зеленчуци

Продукти: (за 6 порции)

• 1 кг обезкостено пилешко месо
• 8 средно големи картофа
• 4 моркова
• 12 малки маслини
• 1/2 к.ч. брашно
• 1 ч.ч. пилешки бульон или бяло вино
• 2 с.л. олио
• 1 с.л. босилек
• 1 с.л. риган
• червен и черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Сваряваме пилето в подсолена вода заедно с маслините, нарязаните на кубчета моркови и моркови, ситно нарязания лук, по малко босилек и риган. Изваждаме свареното пилешко месо и обелваме кожата му.

Приготвяме смес от брашното, босилек, риган, червен пипер, черен пипер и сол. Овалваме пилешките късчета в тази смес и ги пържим около 15 мин в сгорещена мазнина.

След това връщаме месото при зеленчуците, наливаме бульона и варим на тих огън около 35-40 мин.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Сладко от черници

Продукти: • 1.5 кг черници • 1 кг захар • 20 г пектин • 1 ч.л. лимонтузу • 1 ванилия Начин на приготвяне: Почистваме и измиваме черниците. Сипваме ги в тенджера заедно с пектина...

Калоферски сладки

Продукти: • 500 г брашно • 4 яйца • 150 г краве масло • 150 г захар • 1 ч.л. бакпулвер • 1 щипка счукан кардамон • 1 щипка счукан карамфил • настърганата кора от 1 лимон • 1 щипк...

Люти чушки по селски

Продукти: • 2 кг люти чушлета от сорта Шипка • 1,5 л. оцет • 500 мл вода • 2 к.ч. сол • 1 ч.ч захар Начин на приготвяне: Отрязваме дръжките на чушлетата, измиваме ги и ги нареж...

Зрял фасул с целина

Продукти: • 250 г зрял фасул • 100 г глава от целина • 2 моркова • 1 глава кромид лук • 1 стрък целина • 1 лимон • 3 с.л. олио • 1 с.л. риган • 1 ч.л. черен пипер • сол На...

Начало