Продукти:
• 4 твърдо сварени яйца
• 1 малко бурканче филе от аншоа
• 250 г кашкавал
• 12 тънки филийки от франзела
• 45 листа от зелена салата /маруля/
За соса:
• 1 с.л. ябълков оцет
• 1 с.л. горчица
• 1 скилидка чесън
• 3 с.л. олио
• ситно нарязан магданоз
• черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Нарязваме яйцата на четвъртинки.
Разбиваме олиото и оцета, заедно със счукания чесън, ситно нарязания магданоз, черен пипер и сол на вкус.
Застиламе дъното на широка чиния с листата от салата. Нареждаме отгоре препечените филийки, а върху тях подреждаме яйцата, рибните филенца и нарязания на кубчета кашкавал.
Заливаме салатата с приготвения сос и поднасяме веднага.
Продукти: • 500 г кайма (смес) • 1-2 глави лук • 1 яйце • 1 филия сух хляб (без кората) • 1 к.ч. прясно мляко • 1 люта чушка • кимион • бахар • черен пипер • сол • брашно за...
Продукти: • 1 кг тиквички • 500 г домати • 2 стръка праз • 1 глава лук • 1/2 ч.ч. олио • 1 с.л. риган • 1 ч.л. черен пипер • сол Начин на приготвяне: Нарязваме праза на с...
Продукти: (за 4 порции) • 500 г гъби • 2 с.л. краве масло • 1 глава лук • 1 с.л. брашно • 1 л месен бульон • 1 к.ч. сметана • 2 твърдо сварени яйца • 1 с.л. ситно нарязан магданоз ...
Продукти: (за 1 кг месо) • 22 г сол • 5 г селитра • черен пипер • бахар • дафинов лист • чубрица Начин на приготвяне: Избираме тлъсто овче или козе месо. Отделяме костите и ...