Кулинарни рецепти » Салата с яйца и аншоа

 Салата с яйца и аншоа
/Франция/

Продукти:

• 4 твърдо сварени яйца
• 1 малко бурканче филе от аншоа
• 250 г кашкавал
• 12 тънки филийки от франзела
• 45 листа от зелена салата /маруля/

За соса:

• 1 с.л. ябълков оцет
• 1 с.л. горчица
• 1 скилидка чесън
• 3 с.л. олио
• ситно нарязан магданоз
• черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Нарязваме яйцата на четвъртинки.

Разбиваме олиото и оцета, заедно със счукания чесън, ситно нарязания магданоз, черен пипер и сол на вкус.

Застиламе дъното на широка чиния с листата от салата. Нареждаме отгоре препечените филийки, а върху тях подреждаме яйцата, рибните филенца и нарязания на кубчета кашкавал.

Заливаме салатата с приготвения сос и поднасяме веднага.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Лесен конфитюр от дюли

Продукти: • 1 кг дюли • 1 кг захар • 200 г глюкоза • 400 мл вода • 1 ч.л. лимонтузу Начин на приготвяне: Сваряваме сироп от водата, захарта и глюкозата и го сваляме от огъня. ...

Тиквеник с ябълки

Продукти: • 400 г готови кори • 1 кг тиква • 2 средно големи ябълки • 1 ч.ч. захар • 100 г стафиди • 100 г смлени орехови ядки • 5-6 с.л. олио • 1 ч.л. канела • г краве масло ...

Панирано кисело мляко

Продукти: • 400 г добре отцедено кисело мляко • 2-3 яйца за панировката • галета • шарена сол • олио за пържене Начин на приготвяне: Отцеденото кисело мляко нарязваме на кубче...

Кекс с много маслини

Продукти: • 1 ч.ч черни маслини • 1 кисело мляко • 1/3 ч.ч олио • 2 ч.ч брашно • 3 яйца • 1 бакпулвер • 1 щипка сода за хляб • масло за намазване на тавичката • сусам за поръсване ...

Начало