Продукти:
• 24 готови целувки
• 250 г замразени ягоди
• 500 г готов сметанов сладолед
• 250 г сметана
• 45 г пудра захар
• 1 ванилия
Начин на приготвяне:
Ягодите изсипваме в чиния и оставяме 3 часа да се размразят при стайна температура. Изстудената сметана разбиваме със захарта и ванилията на гъст крем и слагаме в хладилника.
Половината от целувките натрошаваме и нареждаме в кръг в чиния за торта. По ръба на кръга нарежда-ме целите целувки (като венец).
Непосредствено преди сервиране в празнината изсипваме сладоледа, като правим равномерен пласт. Покриваме със сметановия крем. Готовата торта украсяваме с ягодите.
Продукти: • 4.5 кг червена “Капия” • 2 кг зелени доматчета • 1.5 кг запарени моркови • 700 г лук • 200 г сол За всеки буркан от 800 мл: • 60-70 мл оцет • 50 мл олио • 3-4 ...
Продукти: • 4 задни свински джоланчета • 2 глави лук • 1 с.л. разтопено масло • 2 ч.л. кимион • 250 мл тъмна бира • половин връзка магданоз • черен и червен пипер • сол Начин...
Продукти: • 1 кокошка • 500 г кайма (смес) • 200 г кървавица • 200 г солена сланина (с кожата) • 1 кисела зелка • 1 к.ч. ориз • 1 глава лук • 6 с.л. разтопено масло или свинска мас...
Продукти: • 400 г добре отцедено кисело мляко • 2-3 яйца за панировката • галета • шарена сол • олио за пържене Начин на приготвяне: Отцеденото кисело мляко нарязваме на кубче...