Продукти:
• 1 кг съвсем млади тиквички
• 6 с.л. олио
• 2 стръка пресен чесън
• 2 с.л. счукани орехови ядки
• 3 с.л. ситно нарязан копър
• 3 с.л. ситно нарязан магданоз
• оцет, сол
Начин на приготвяне:
Нарязваме тиквичките на филийки с дебелина 1 см. Посоляваме и ги слагаме в гевгир да се отцедят. Нареждаме в тавичка и ги заливаме с олиото. Покриваме тавичката с алуминиево фолио и печем тиквичките в умерена фурна.
Разбиваме с миксер опечените и изстинали тиквички на пюре, прибавяме счукания чесън, орехите, магданоза и копъра, оцет и сол на вкус. Бъркаме до получаването на гладка смес и оставяме хайвера да се охлади 1 час в хладилник.
Продукти: • 500 г тиква • 300 г сушени плодове • 2 с.л. мед Начин на приготвяне: Почистваме тиквата и я нарязваме на парченца с размерите на локум. Нареждаме парченцата в дълбока т...
Продукти: • 4 рибки /пъстърва, скумрия, сардина/ • 1 1/2к.ч. олио • 200 г гъби • 2 доматчета • 1 1/2к.ч. бяло вино • 1 голяма глава лук • 1 лимон • 1 дафинов лист • 2 карамфилчет...
Продукти: • 1 кг картофи • 700-800 г сурови червени пиперки • 5 яйца • 3 с.л. брашно • 4 с.л. олио • 4 с.л. натрошено сирене • 1 с.л. доматено пюре • 3 глави лук • 1 бучка /колко...
Продукти: (за 1 буркан) • 500 г корнишони • 1-2 зърна бахар • 6-7 зърна черен пипер • 1/4 дафинов лист • 2-3 филийки лук • 3-4 скилидки чесън • съцветия копър • 1 равна ч.л. синапен...