Продукти:
• 250-300 г прясна неосолена риба
• 1 пакетче краве масло
• 1 глава лук
• 2 филии стар бял хляб
• 2 картофа
• 1 с.л. оцет
• 1 ч.л. стафиди
• 1 щипка настъргана лимонова кора
• черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Обезкостяваме рибата и я нарязваме на едри парчета.
Загряваме на огъня леко подсолена вода. Щом заври, сипваме оцета и пускаме рибените парчета да се варят. Когато рибата се развари, прецеждаме бульона, а месото претриваме през сито заедно със сварените и обелени картофи. Прибавяме накиснатия хляб, ситно нарязания лук, стафидите и лимоновата кора. Посоляваме на вкус, поръсваме с черен пипер и разбъркваме добре.
Съединяваме с размекнатото и разбито на крем масло. Подреждаме готовия пастет в чиния за сервиране и го украсяваме с клончета магданоз, кръгчета лимон, резенчета твърдо сварени яйца и маслини.
Продукти: • 5 кг задушени тиквички • 500 г изпържен лук • 100 мл олио • 30 г магданоз или копър • 300 г захар • 40 г сол • 6 г черен пипер Начин на приготвяне: Задушаваме п...
Продукти: • 1 кг дюли • 1 кг захар • 200 г глюкоза • 400 мл вода • 1 ч.л. лимонтузу Начин на приготвяне: Сваряваме сироп от водата, захарта и глюкозата и го сваляме от огъня. ...
Продукти: • 800 г свинско филе • 2 с.л. олио • 45 г масло • 1 голяма глава лук • 1 1/2 ч.ч. пилешки бульон • 150 мл сухо бяло вино • 1 дафинов лист • 250 мл сметана • 20 сухи син...
Продукти: (за 12 броя) • 3 ч.ч. брашно • 1 ч.л. сода бикарбонат • 1 ч.л. бакпулвер • 1 щипка сол • 1/4 ч.л. канела • 6 с.л. масло • 2/3 ч.ч. захар • 2 яйца • 1/2 ч.ч. прясно мля...