Кулинарни рецепти » Задушено пиле с гъби

 Задушено пиле с гъби

Продукти: (за 4 порции)

• 1 пиле
• 1 к.ч. олио
• 1 глава лук
• 200 г гъби
• 1 с.л. брашно
• черен пипер, магданоз, сол

Начин на приготвяне:

Нарязваме пилето на порции, които запържваме от всички страни в сгорещената мазнина. Изваждаме месото и в същата мазнина запържваме последователно ситно нарязания лук и гъбите, нарязани на малки парченца.

Прибавяме препеченото брашно, размито в малко вода, връщаме пилешките порции, наливаме 1 ч.ч. топла вода и подправяме с 10-12 зърна черен пипер и сол на вкус. Захлупваме и задушаваме на тих огън, докато ястието остане на мазнина. Накрая поръсваме със ситно нарязан магданоз.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Мусака от чушки

Продукти: • 1 кг чушки • 200 г сирене • 3-4 яйца • 2 с.л. брашно • 2 ч.ч. прясно мляко • 1 к.ч. олио • магданоз • черен пипер • сол Начин на приготвяне: Изпичаме чушкит...

Печени свински джоланчета

Продукти: • 4 задни свински джоланчета • 2 глави лук • 1 с.л. разтопено масло • 2 ч.л. кимион • 250 мл тъмна бира • половин връзка магданоз • черен и червен пипер • сол Начин...

Бисквитено руло с натрошени целувки

Продукти: • 100 г натрошени бисквити • 100 г краве масло • 1 ч.ч. пудра захар • 2 с.л. какао • 1 ч.ч. смлени орехови ядки • 3 натрошени целувки • 1 с.л. ром Начин на приготвяне:...

Концентрат от червени домати

Продукти: • 3 кг по-меки домати • 3 равни ч.л. сол • 6 равни ч.л. захар Начин на приготвяне: Измиваме доматите, подсушаваме ги, нарязваме на четвъртинки и слагаме в емайлиран съд б...

Начало