Кулинарни рецепти » Задушено пиле с гъби

 Задушено пиле с гъби

Продукти: (за 4 порции)

• 1 пиле
• 1 к.ч. олио
• 1 глава лук
• 200 г гъби
• 1 с.л. брашно
• черен пипер, магданоз, сол

Начин на приготвяне:

Нарязваме пилето на порции, които запържваме от всички страни в сгорещената мазнина. Изваждаме месото и в същата мазнина запържваме последователно ситно нарязания лук и гъбите, нарязани на малки парченца.

Прибавяме препеченото брашно, размито в малко вода, връщаме пилешките порции, наливаме 1 ч.ч. топла вода и подправяме с 10-12 зърна черен пипер и сол на вкус. Захлупваме и задушаваме на тих огън, докато ястието остане на мазнина. Накрая поръсваме със ситно нарязан магданоз.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Македонска мусака

Продукти: • 500 г кайма • 3-4 с.л. олио • 3-4 големи патладжана • 2 глави лук • 3 домата • 1 ч.ч. бяло вино • 1 кисело мляко • 1 ч.л. сода бикарбонат • 2 яйца • 1 с.л. брашно ...

Лангиди

Продукти: • 1 ч.ч. брашно • 2-3 яйца • 1 и 1/2 к.ч. прясно мляко • половин пакетче краве масло • 1/2 ч.л. сода бикарбонат • 1 щипка сол Начин на приготвяне: Разбиваме яйцата,...

Фондю

Продукти: (за 4 порции) • 150 мл бяло вино • 6 яйца • 250 г мазно сирене • 60 г краве масло • 1 скилидка чесън • черен пипер, сол • хлебни хапки Слагаме бялото вино и счукания че...

Олио с печен чесън

Продукти: • 2 глави чесън • 150 мл олио Начин на приготвяне: Затопляме предварително фурната до 190 градуса. Почистваме чесъна и го поставяме върху няколко пласта фолио. Заливаме ги ...

Начало