Продукти: (за 5 порции)
• 750 г пилешки дробчета
• 150 г пушени гърди
• 250 г гъби
• 2 филии сух бял хляб
• черен пипер, сол
За соса:
• 400 г доматен сос
• половин пакетче краве масло
• 1-2 с.л. олио
• 100 г гъби
• 1 к.ч. бяло вино
• 1 глава лук
• 1 скилидка чесън
• черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Нарязваме гъбите на парченца и ги запържваме заедно с нарязаните на филийки пушени гърди.
Нарязваме дробчетата на кубчета и ги посоляваме. Нанизваме ги на шишчета, като между тях нанизваме филийки от гърдите и парченца от гъбите. Овалваме така приготвените шишчета в натрошения сух хляб и ги изпичаме от всички страни на силна скара.
Нарязваме на ситно лука и го запържваме в половината от маслото. Почистваме гъбите, нарязваме ги на филийки и ги запържваме в олиото.
Сгорещяваме доматения сос и прибавяме към него гъбите и лука. Разреждаме с виното, слагаме 3-4 зрънца черен пипер, посоляваме на вкус и варим 10-15 мин на умерено тих огън. След това прибавяме към соса ситно нарязания чесън и подправяме с останалото масло.
Поднасяме пилешките шишчета с приготвения сос.
Тази чорба е еликсир в първата сутрин на Новата година. Продукти: • 300 г кайма (смес) • 1 л зелев сок и 1 л вода • 1-2 стръка праз (бялата част) • прясно смлян черен пипер • 3-4 с...
Продукти: • 500 г тиква • 300 г сушени плодове • 2 с.л. мед Начин на приготвяне: Почистваме тиквата и я нарязваме на парченца с размерите на локум. Нареждаме парченцата в дълбока т...
Продукти: • 4 големи картофа • 1 к.ч. брашно • 1 к.ч. настърган кашкавал • 1 жълтък • половин пакетче краве масло • сол Начин на приготвяне: Сваряваме, обелваме и пасираме ка...
Продукти: • 2 кг зелен фасул • 250 г люти чушки шипка • 100 г чорбаджийски чушки • 6 глави чесън • 3 връзки копър За маринатата: • 500 мл вода • 500 мл оцет • 1 ч.ч. олио...