Кулинарни рецепти » Пилешки дреболии в доматен сос

 Пилешки дреболии в доматен сос

Продукти: (за 4 порции)

• 800 г пилешки дреболии
• 1 глава лук
• 60 г краве масло
• 1 ч.ч. доматен сок
• 4 скилидки чесън
• черен пипер, олио, сол

Начин на приготвяне:

Нарязваме лука на дребно и го запържваме до златисто в сгорещеното олио.

Изчистваме и нарязваме пилешките дреболии, прибавяме ги към лука и пържим, докато омекнат.

Разпределяме изпържените дреболии в четири пръстени гювечета, посоляваме, слагаме във всяко гювече по скилидка чесън, 1-2 зърна черен пипер, бучка масло и заливаме с доматен сок. Захлупваме гювечетата и печем 10-15 мин в силна фурна.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Пинджур

Продукти: • 1 1/2 кг домати • 1 кг чушки • 4 патладжана • 2-3 люти чушлета • 7-8 скилидки чесън • 4 с.л. олио • 4 с.л. оцет • 1/2 ч.л. млян черен пипер • 1 с.л. захар • 2 с.л. ...

Руло с локум

Продукти: • 3 яйца • 8 с.л. захар • 3 с.л. олио • 1/2 к. ч. вода • 1 бакпулвер • 8 с.л. брашно • 1 кутия локум • 1 шепа счукани орехови ядки Начин на приготвяне: Разбива...

Коледна торта

Продукти за пандишпановите блатове: • 225г брашно • 6 яйца на стайна температура • 165г фина захар • 75г разтопено и охладено краве масло Начин на приготвяне: Фурната се загряв...

Кьопоолу от чушки и сирене

Продукти: • 1 кг чушки • 1 ч.ч. настъргано сирене • 4-5 скилидки чесън • 3-4 с.л. олио • сол Начин на приготвяне: Изпичаме чушките, обелваме ги, почистваме ги от семките и ги п...

Начало