Продукти:
• 1 глава целина
• 2 кисели краставички
• 3 с.л. нарязани маслини
• 150 г маслини
• половин глава червено цвекло
• 50 г нарязани орехови ядки
• 1 твърдо сварено яйце
• магданоз, черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Обелваме цвеклото и целината и ги сваряваме в подсолена вода, изчакваме да изстинат и ги нарязваме на кубчета. Нарязваме краставичките на дребно и ги прибавяме към салатата заедно с маслините.
Заливаме с майонезата и поръсваме с орехите. Нареждаме отстрани резенчета от яйцето и подправяме с черен пипер и сол на вкус.
Продукти: • 2 кг зелени доматчета • 2 кг пиперки от сорта Сиврия • 700 г малки морковчета • 700 г чорбаджийски чушки • 700 г краставици • 1 кг карфиол • 200 г целина листа • 1 кг ...
Продукти: • 2 кг миди с черупките • 1 глава чесън • 1 к.ч. разтопено краве масло • сокът от 2 лимона • 1 с.л. ситно нарязан копър • сол Начин на приготвяне: Остъргваме добре ...
Продукти: • 2 глави карфиол • 5 кг червени чушки (камби) • 2 кг моркови • 4 кг зеле • 500 г сол • 500 г захар • 500 мл олио • 1,5 л оцет Начин на приготвяне: Измиваме, по...
Продукти: • 1 кг бяло грозде от сорта “Болгар” • 1 кг захар • 1 ч.л. лимонтузу • 1 л вода Начин на приготвяне: Измиваме и оронваме зърната и ги почистваме от семената с помощта н...