Продукти:
• 1 глава целина
• 2 кисели краставички
• 3 с.л. нарязани маслини
• 150 г маслини
• половин глава червено цвекло
• 50 г нарязани орехови ядки
• 1 твърдо сварено яйце
• магданоз, черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Обелваме цвеклото и целината и ги сваряваме в подсолена вода, изчакваме да изстинат и ги нарязваме на кубчета. Нарязваме краставичките на дребно и ги прибавяме към салатата заедно с маслините.
Заливаме с майонезата и поръсваме с орехите. Нареждаме отстрани резенчета от яйцето и подправяме с черен пипер и сол на вкус.
Продукти: • 200 г сирене • 4 белтъка • 1 с.л. наситнен магданоз • 2-3 с.л. брашно • черен пипер, сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Разбиваме белтъците на гъст сня...
Продукти: • 1 кг свинско месо • 2 моркова от туршия • 50 мл олио • 1 ч.л. червен пипер • 250 г мариновани гъби • 1 голяма глава лук • 400 г чушки тип “Кози рог” от туршия • 5-6 печ...
Продукти: • 8 печени чушки от консерва • 5-6 белени домата от консерва • 5-6 яйца • 100 г настъргано или натрошено сирене • 1-2 с.л. олио • 1 връзка магданоз • черен пипер, сол ...
Начин на приготвяне: Избираме добре узрели сливи, измиваме ги и отстраняваме костилките. Заливаме ги с малко избистрена пепелива вода и слагаме да се варят, като непрекъснато бъркаме, докато не п...