Продукти:
• 500 г кайма
• 2 кренвирша
• 200 г телешки салам
• 100 г пушено сирене
• 100 г кашкавал
• 2 твърдо сварени яйца
• 1 сварено яйце
• 1 филия сух хляб
• 1 глава лук
• 60 г краве масло
• магданоз, копър, чубрица
• черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Омесваме каймата с накиснатия и отцеден хляб, ситно нарязания лук, суровото яйце и подправките. Прибавяме останалите продукти (без маслото), нарязани на ситно, и отново омесваме.
С маслото намазваме обилно продълговата форма за кекс и разстиламе вътре приготвената смес. Печем рулото в силна фурна.
Продукти: • 500 г зелени борови шишарки • 6 кг захар • 6,5 л вода Начин на приготвяне: В подходящ съд загрейте водата на умерен огън. Щом кипне, прибавете захарта и бъркайте с дърв...
Продукти: • 1 кг брашно • 1 кубче мая • 7 яйца • 300 мл прясно мляко • 300 г захар • 1щипка сол • 150 г краве масло • настъргана кора от 1 лимон • 1 ванилия • 1 ч.ч. стафиди ...
Продукти: • 1 кг дюли • 1 кг захар • 200 г глюкоза • 400 мл вода • 1 ч.л. лимонтузу Начин на приготвяне: Сваряваме сироп от водата, захарта и глюкозата и го сваляме от огъня. ...
Продукти: • 1 кокошка • 500 г кайма (смес) • 200 г кървавица • 200 г солена сланина (с кожата) • 1 кисела зелка • 1 к.ч. ориз • 1 глава лук • 6 с.л. разтопено масло или свинска мас...