Продукти: (за 2 порции)
• 300 г млада коприва
• 3-4 сухи червени чушки
• 1 с.л. брашно
• 4-5 скилидки чесън
• сол
Начин на приготвяне:
Накисваме чушките за 30 мин в студена вода.
Нарязваме копривата на ситно. Прибавяме чушките, заливаме с 2 ч.ч. подсолена вода и варим, докато копривата омекне. Изваждаме чушките, накълцваме ги и ги връщаме при копривата.
Препичаме брашното, размиваме го в 1 к.ч. хладка вода и го прибавяме към ястието, като бъркаме с дървена лъжица. Задушаваме 10 мин под похлупак и накрая прибавяме счукания чесън.
Продукти: • 200 г мас или масло • 75 г настърган кашкавал • 10 с.л. брашно • 2 с.л. мляко • 1 щипка сол • черен пипер • малко мляко за намазване Начин на приготвяне: Замесв...
Продукти: • 4 големи картофа • 1 к.ч. брашно • 1 к.ч. настърган кашкавал • 1 жълтък • половин пакетче краве масло • сол Начин на приготвяне: Сваряваме, обелваме и пасираме ка...
Продукти: • 1 кг тиквички • 500 г домати • 2 стръка праз • 1 глава лук • 1/2 ч.ч. олио • 1 с.л. риган • 1 ч.л. черен пипер • сол Начин на приготвяне: Нарязваме праза на с...
Продукти: • 1 пакет чаени бисквити • 125 г размекнато масло • 1 белтък • 1 ч.ч. пудра захар • 2 малки настъргани шоколадчета • 1 ч.ч. смлени орехи За украсата: • 60 г краве ...