Продукти:
• 1 зелка
• 60 г ориз
• 100 г мазнина
• 50 г сухар
• 2-3 червени домата
• 1/2 ч. л. червен пипер
• 2 моркова
• 1 парче целина
• 1 патладжан
• 200 г картофи
• 1 глава стар лук
• черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Пържим лука, нарязан на дребно. Слагаме нарязаните моркови и целина, а след като се позадушат прибавяме нарязаните патладжан и картофи. Пържим, докато омекнат. Прибавяме подправките и червените домати, нарязани на ситно.
Пълним зелката с приготвения фарш, като внимателно я подреждаме в малък съд. Заливаме с доматен сос и вода и оставяме да ври със затворен капак.
Изваждаме зелката, когато се задуши напълно, режем я на порции и сервираме с масло и препържен сухар.
Продукти: • 1 кг брашно • 1 яйце • 3 с.л. кисело мляко • 3 с.л. олио • 1 ч.л. захар • 1 ч.л. сол • мая колкото кибритена кутия • 200 г краве масло (леко притоплено) Начин на п...
Продукти: • 200 г сирене • 4 белтъка • 1 с.л. наситнен магданоз • 2-3 с.л. брашно • черен пипер, сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Разбиваме белтъците на гъст сня...
Продукти: (за 4 порции) • 150 мл бяло вино • 6 яйца • 250 г мазно сирене • 60 г краве масло • 1 скилидка чесън • черен пипер, сол • хлебни хапки Слагаме бялото вино и счукания че...
Продукти: • 1 пакет чаени бисквити • 125 г размекнато масло • 1 белтък • 1 ч.ч. пудра захар • 2 малки настъргани шоколадчета • 1 ч.ч. смлени орехи За украсата: • 60 г краве ...